Uppgifter: Van der Vaart klar för Betis

VAN DER VAART ÅTERVÄNDER TILL LA LIGA

Hamburger SV:s veteranmittfältare, Rafael van der Vaart, är mycket nära en flytt till Real Betis. På måndag ska mittfältaren, enligt uppgifter, presenteras på klubbens presskonferens.

Rafael van der Vaart har sedan sina sejourer i Real Madrid mellan 2008 och 2010, samt Tottenham mellan 2010 och 2012, blivit aningen bortglömd. I hans nuvarande klubb, tyska Hamburger SV, har det varit tuff – då laget ständigt ha varit på väg att åka ner i zweite, men på ett nästintill mirakulöst vis alltid klarat sig kvar.

Den gångna säsongen blev hans sista i HSV, då han valde att inte förlänga sitt kontrakt i vintras. Detta innebär att lagkaptenen, som gjorde sin andra treårssejour i Hamburg, under sommaren blir bosman – och genast har ett antal klubbar ryckt i den numera 32-årige holländaren.

Ny sejour i Spanien

Ryktena har varit många, men det är framför allt Spanien som verkar ha lockat holländaren mest. Tyska Bild skriver nämligen att nyuppflyttade Real Betis har vunnit dragkampen om veteranen, som enligt uppgifter kommer att presenteras under måndagseftermiddagen. Enligt källan har både spelaren och klubben kommit överens om ett kontrakt – vilket innebär att van der Vaart på nytt flyttar till La Liga och Spanien.

Van der Vaart inledde sin karriär i holländska Ajax och fortsatte sedan via HSV och Real Madrid. I Real-dressen blev det tolv mål och elva assist på 73 matcher, innan det bar av för spel i Premier League och Tottenham Hotspur. Efter en lyckad sejour på de brittiska öarna valde holländaren att flytta tillbaka till HSV, där det totalt blev 66 mål och 55 assist på 199 matcher. Efter den gångna säsongen tackade han alltså på nytt för sig, men ska inte ha stängt några dörrar för en eventuell tredje återkomst i framtiden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply