Officiellt: Westermann och van der Vaart återförenas i Real Betis

Heiko Westermann har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben

Heiko Westermann, med 27 landskamper för Tyskland på CV:t, har under säsongen uppgetts vara på väg att lämna Bundesliga och Hamburg. På fredagen blev det klart med en ny klubb. Den 31-årige försvararen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Real Betis och ansluter på fri transfer.

Heiko Westermann slog igenom i seniorsammanhang för Greuther Fürth i 2. Bundesliga i 20-årsåldern. Efter att ha blivit värvad till Bundesliga av Arminia Bielefeld 2005, 21 år gammal, så blev det totalt 159 matcher i den tyska högstaligan för Arminia Bielefeld och Schalke 04 innan Westermann 2010 anslöt till Hamburg. Efter fem säsonger och ytterligare 173 Bundesliga-matcher för Hamburg så var det nu dags för en ny utmaning för den numera 31-årige försvararen.

Redan i december rapporterade tyska Bild att Westermann vill vidare i karriären och prova på en ny utmaning. 31-åringen blev dock kvar i Hamburg efter januarifönstrets stängning och spelade säsongen ut för klubben då även kontrakt gick ut. Det var ett tag ovisst om Westermann skulle bli erbjuden ett nytt kontrakt i Hamburg, men försvararen lämnade och har nu alltså skrivit på för La Liga-klubben Real Betis.

Återförenas med van der Vaart

Heiko Westermann ansluter alltså till Real Betis på fri transfer och har där skrivit på ett tvåårskontrakt, med option på ett tredje år, med klubben. Tidigare i sommar blev det klart att även Rafael van der Vaart kommer att tillbringa den kommande säsongen i Real Betis. Därmed så återförenas de två spelarna, som både kommer senast från Hamburg och värvas till La Liga-klubben på fri transfer.

Enligt Real Betis officiella hemsida så kommer Heiko Westermann att presenteras på tisdag och förväntas inom kort även få sällskap av Juan Vargas i klubben då Marca uppger att peruanen har kommit överens med klubben om ett tvåårskontrakt efter att ha lämnat Fiorentina tidigare i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply