Officiellt: Joel Campbell lämnar Arsenal för spel i Sporting Clube

Officiellt: Joel Campbell lämnar Arsenal för spel i Sporting Clube

Sporting Clube lånar Joel Campbell från Arsenal

På söndagen står det klart att Joel Campbell lämnar Arsenal för spel i Sporting Clube i Portugal den kommande säsongen, samtidigt som portugisen har backat in en köpoption på spelaren.

Anfallaren från Costa Rica Joel Campbell är endast 24 år men har varit runt i en mängd klubbar i Europa. 211 skrev han på för Arsenal och sen dess har man varit utlånad till inte mindre än fyra olika klubbadresser. Lorient, Real Betis, Olympiakos och Villarreal. Nu är anfallaren klar för sin femte klubb.

På söndagskvällen står det nämligen klart att Joel Campbell lånas ut till Sporting Clube i den portugisiska högstaligan den kommande säsongen samtidigt som det grönvita laget även har en köpoption på 10 miljoner euro efter att säsongen är slut.

Sportings tränare Jorge Jesus berättar att han tidigare varit intresserad av spelaren, detta redan när han var i Benfica mellan 2009 och 2015.

Spelaren själv säger efter att affären blivit klart att han ansluter för att ta hem ligaguldet.

– Jag är här för att vinna ligan! Jag vill betala tillbaka för de förtroende folket här har visat för mig. Självklart pratade jag med min landsman Bryan Ruiz och han berättade väldigt många bra saker om lubben, men det var stödet från presidenten som gjorde att jag tog detta beslut. Jag kommer jobba så hårt jag kan och därefter kommer resultaten att tala för sig själva. Jag vet vad jag är kapabel till och hoppas allting går bra, säger Campbell.

Tidigare har även bland annat Galatasaray visat intresse för Campbell.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply