Officiellt: Dani Ceballos skriver på för Real Madrid

Supertalangen lämnar Real Betis för Real Madrid

Dani Ceballos slog igenom ordentligt förra säsongen i Real Betis och succén fördubblades i U21-EM då han blev utsedd till turneringens främsta spelare. Nu lämnar han också moderklubben Real Betis för större uppdrag i Real Madrid.

Spanien blev inte mästare i sommarens U21-EM som många trodde med tanke på deras stjärnspäckade lag. Man fick kapitulera mot Tyskland i finalen efter en oerhört fin spansk turnering. Flera spelare kan dock hålla huvudet högt då de spelat till sig flyttar till större klubbar: Gerard Deulofeu lämnar Everton för Barcelona och nu är det klart att Dani Ceballos lämnar Real Betis för Real Madrid.

Affären har faktiskt varit på gång under några månader efter att innermittfältaren var en av La Ligas främsta unga spelare förra säsongen. Men det var först nu när försäsongen har dragit igång som Real Madrid har bekräftat övergången.

Signar på för sex år

Real Madrid har bekräftar på sin officiella hemsida att Ceballos är klar för klubben och att han har skrivit på ett sexårskontrakt med klubben. Men han kommer inte ansluta till truppen riktigt än. På grund av U21-EM kommer han ha semester fram till den 20:e juli då han först presenteras på Santiago Bernabeu innan han ansluter till resten av truppen som då är på träningsläger i USA.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply