Pique: ”Messi bäst i världen sedan 2009”

Argentinaren totalt överlägsen – enligt Pique

Om Gerard Pique hade fått bestämma borde Lionel Messi ha vunnit samtliga Balon d´Or sedan 2009.
– Han är på en helt egen nivå, säger mittbacken enligt Sport.

Det råder inga tvivel om att Lionel Messi är en av de bästa spelarna som beträtt en fotbollsplan någonsin. Men debatten om vem är som bäst, Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, är ständigt en het potatis i fotbollsvärlden.

Priset för världens bästa fotbollsspelare, Balon d´Or delas ut årligen och har fördelats relativt jämt mellan de båda spelarna, men hade Barcelonas mittback Gerard Pique fått bestämma hade det sett helt annorlunda ut.

– Om Balon d´Or hade delats ut till världens bästa fotbollsspelare varje år hade Messi fått samtliga priser sedan 2009, skriver mittbacken på sin Twitter.

”Ingen i närheten”

När den Barcelona-baserade tidningen Sport nåt försvararen för en kommentar utvecklar han sitt resonemang:

– Det finns ingen spelare någonsin som nått den nivå Messi har gjort, och dessutom lyckats bibehålla den så länge. Han är helt ensam om att vara såhär bra, säger han.

Barcelona ligger just nu tvåa i La Liga, två poäng efter ettan Real Madrid. Lionel Messi såg dock till att Barcelona fick med sig tre livsviktiga poäng i det svåra bortamötet med Sevilla igår. Messi delar dessutom skytteligaledningen i Spanien med lagkamraten Luis Suarez. Båda har gjort åtta mål var.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply