Officiellt: Ruud van Nistelrooy till PSV Eindhoven

Officiellt: Ruud van Nistelrooy till PSV Eindhoven

PSV anställer Ruud van Nistelrooy

På onsdagseftermiddagen står det klart att PSV Eindhoven tar in Ruud van Nistelrooy som ny ungdomstränare i laget.

Ruud van Nistelrooy hade en framgångsrik tid som spelare. Holländaren har bland annat spelat i klubbar som PSV EindhovenManchester United och Real Madrid och bland annat vunnit EredivisieLa Liga och Supercopa de España under sin tid som aktiv spelare.

Efter sin karriär som fotbollsspelare har anfallaren varit hjälptränare i det holländska landslaget och nu inleder han en ny etapp i sin karriär. På onsdagen meddelar nämligen PSV Eindhoven att Ruud van Nistelrooy kommer att bli huvudtränare för lagets ungdomslag som består av spelaren mellan 17 och 19 år.

– Jag har lärt mig mycket under de senaste två åren. Inte bara under tränarkursen, utan även på bänken. Under min tid som hjälptränare i det holländska landslaget har jag jobbat nära huvudtränaren men har aldrig riktigt insett hur mycket förberedelser och tid man måste lägga ner som tränare. Min tid i landslaget som medhjälpare har varit en väldigt bra erfarenhet och jag är väldigt tacksam jämtemot det holländska förbundet som gav mig chansen. Jag är mycket glad över mitt nya jobb i PSV där jag kommer se till att de unga spelarna utvecklas och tar vara på sina kvalitéer, säger den föredetta landslagsanfallaren.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply