Officiellt: John Guidetti till Deportivo Alaves

Officiellt: John Guidetti till Deportivo Alaves

Alaves hämtar in Guidetti

På måndagsmorgonen bekräftar Celta Vigo att John Guidetti lämnar klubben och går på lån till Deportivo Alaves. Detta för resten av säsongen.

Det har inte varit ett lätt år för John Guidetti i klubblaget. Svensken har endast fått hoppa in vid åtta tillfällen i La Liga utan att lyckas näta och nu står det klart att han lämnar och istället kommer spela sin fotboll i nedflyttningshotade AlavesCelta Vigo bekräftar på sin officiella hemsida att Guidetti kommer lånas ut till den baskiska klubben under resterande del av säsongen. Detta efter att man kommit överens med både spelaren och Alaves.

Officiellt- John Guidetti till Deportivo Alaves

Spelar för en VM-plats

Då Guidetti fått sparsamt med speltid krävdes ändring för en chans att komma med i Sveriges trupp till Fotbolls-VM 2018. Alaves har denna säsong inte fått till det med anfallet och har endast gjort 13 mål på 18 matcher i Primera Division.

VM 2018 drar igång den 14 juni och det återstår att se om Guidetti kommer ta en plats i Janne Anderssons trupp. Sveriges matcher i VM spelar man mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply