bet365

Officiellt: Belgiske försvararen klar för Tottenham

Tottenham värvar Toby Alderweireld

Tottenham har under våren varit på jakt efter en stabil försvarare. Nu har man hittat rätt. Klubben går idag ut på sin officiella hemsida och bekräftar att man värvat Toby Alderweireld från Atletico Madrid.

Toby Alderweireld är en belgisk försvarare som både kan spela både mittback och ytterback. 26-åringen fostrades i talangfabriken Ajax och värvades 2013 till La Liga av Atletico Madrid, där det endast blev ett fåtal framträdanden innan han blev utlånad till Southampton inför förra säsongen. Väl där har Alderweireld imponerat ordentligt och har sedan dess dragit till sig intresse från flera europeiska klubbar.

En av klubbarna som kopplats ihop med belgaren är Tottenham och det är också där som Alderweirelds fortsatta fotbollskarriär kommer att fortsätta.

Skrivit på till 2020

Tottenham gick tidigt idag ut med nyheterna som bekräftar att klubben har värvat Toby Alderweireld.

Försvararen har skrivit på ett kontrakt med London-klubben som sträcker sig till 2020 och det är en lycklig Alderweireld som beskriver känslorna efter kontrakssigneringen.
– Jag är väldigt stolt över att jag numera är en Spurs-spelare. Jag är glad över att vara här och jag hoppas att tiden med det här laget kommer att bli underbar.

– Från början visste jag redan en del av laget då jag pratat med Moussa Dembele, Jan Verthongen och Nacer Chadli. Det är en stor klubb och det har alltid varit en dröm att få spela i ett lag som Spurs. När nu min dröm har gått i uppfyllelse så är jag väldigt stolt och jag kommer att ge mitt yttersta för laget.

”Ser fram emot att hjälpa laget mot sina mål”

Alderweireld, som har 48 landskamper för Belgien på sin meritlista, har tidigare under sin karriär spelat med ett flertal spelare i Spurs. Han spelade med Christian Eriksen och nyss nämnda Verthongen i Ajax.
– Jag känner ett par spelare från landslaget och jag har ju spelat med Jan tidigare i Ajax, vi bildade centralt mittlås i klubben.

– Det är trevligt att komma till en ny klubb där man redan känner några. Jag ser fram emot att lära känna mina lagkompisar ännu bättre.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply