Officiellt: Alexandre Pato till kinesiska Tianjin Quanjin

Villarreal bekräftar: Pato klar för Chinese Super League

Det blev ingen lång sejour i Villarreal för Alexandre Pato. Efter bara en halv säsongen i klubben säljs han nu vidare till den kinesiska ligan, något den spanska klubben tjänar rejält på, rent ekonomiskt.

Det började som ett rykte i slutet av den förra veckan. Den kinesiska klubben Tianjin Quanjin uppgavs vara på väg att lägga ett bud på La Liga-anfallaren Alexandre Pato. Enligt spansk media var ryktena trovärdiga och redan till helgen, under Villarreals ligamatch, bekräftade klubben att man låtit Pato lämna landet får att åka till Italien och förhandla med Tianjin.

Anledningen till att han åkte till Italien är för att den kinesiska klubbens tränare är den italienska legendaren Fabio Cannavaro. Det hela underlättades då av att Cannavaro träffade Pato i den gamle Real Madrid-backens hemland.

Över 150 miljoner plus

Affären ger förstås klirr i kassan för den lilla La Liga-klubben. Villarreal köpte loss anfallaren från hans brasilianska klubb Corinthians för tre miljoner euro, knappt trettio miljoner kronor. När du nu säljer honom till Tianjin Quanjin kommer han att kosta 180 miljoner kronor. Det är förstås en lysande affär från Villarreals sida då brassen inte briljerat på något sätt i klubben. Faktum är att han bara gjort två mål i ligan den här säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply