Manchester United vill hämta in Mateo Kovacic

Manchester United vill hämta in Mateo Kovacic

Mateo Kovacic på Uniteds radar

Den engelska storklubben vill förstärka mittfältslinjen under sommarens transferfönster. Nu har man riktat blickarna mot Real Madrid och kroaten Mateo Kovacic.

Mateo Kovacic är en spelare som finns på intresselistan hos flera storklubbar. Den kroatiske mittfältaren lämnade Inter för spel i Real Madrid sommaren 2016 men har inte lyckats ta en startplats. För drygt en vecka sedan gick Kovacic ut med att han ville lämna Estadio Santiago Bernabéu och nu har flera klubbar anmält sitt intresse. Tidigare har JuventusAS RomaManchester City och Schalke 04 alla anmält sitt intresse för att köpa loss 24-åringen men nu kan det bli en annan destination för Kovacic. Spansk radio rapporterar nämligen att en ny klubb ska ha dykt upp under det senaste dagarna.

Det är radiostationen Cadena COPE som kommer med uppgifter om att Manchester United ska ha kontaktat Real Madrid för att värva den före detta Inter-spelaren. Mourinho vill gärna se Kovacic på Old Trafford den kommande säsongen och nu vill man försöka få till en övergång. Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift att köpa loss 24-åringen. Real Madrid är inte intresserade av att sälja kroaten som ses som arvtagare till Luka Modric och därför kommer man inte släppa sin mittfältare. Spelarens utköpsklausul ligger på drygt 300 miljoner euro.

Kovacic sitter på ett kontrakt med Real Madrid som binder honom till klubben till och med sommaren 2021.

På söndag spelar Kroatien mot Danmark i åttondelsfinal i fotbolls-VM.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply