En resa mot ett svart hål

Málaga CF är utslagna ur Champions League. Trots ett mycket tappert försök så halkade man ordagrant på mållinjen när Borrusia Dortmund gjort 3-2 på tilläggstid.

Spanjorerna kämpade för kung och fosterland och med den numera väl använda ramsan ”Sí se puede!” (ja, det går) kändes det länge som att man skulle gå vidare i turneringen. Ramsan har använts ett tag och det var på La Romareda i Zaragoza som den hade bäst effekt när laget helt otroligt klarade sig kvar i den spanska högsta divisionen förra året. Men om vi återgår till Málaga och Champions League så är det med blandade känslor och en del frågetecken som man åker ur Champions League säsongen 2012/2013.

Det är inte så att jag inte unnar alla Málagafans denna fantastiska framgång som man haft denna säsong trots att man har varit tvungna att sälja spelare som Rondon, Monreal och Cazorla. Men det känns som om att hela året har varit som en resa som man knappt vetat var den skulle sluta. Temporär framgång i all ära men kommer årets framgångar att göra nästa säsong ännu mer spännande för alla supportrar för solkusten? Det tror jag inte.

I mitt tyckte så är det ganska felprioriterat av Al-Thani o co att man satsar på CL när man riskerar att missa fjärdeplatsen som leder till Champions League. Om man skulle vunnit årets CL hade det ännu varit osäkert om man skulle få ut prispengarna vilket hade gjort Málagas deltagande till en plus minus noll affär, i stora drag. Om lagets ägare hade varit lite smart så hade han betalt skulderna och satsat på att klubben skulle ta sig till CL nästa år. Det hade varit det bästa beslutet, på lång sikt.

Det känns som att Málagas CL-äventyr har varit ett onödigt kapitel för klubben om man ser på lång sikt. Det har varit väldigt spännande för supportrar och för fotbollsälskare världen över men för Málagas styrelse så var det inte rätt beslut, enligt mig iallafall.

Kan Real Sociedad bli nästa års Málaga i Champions League? fast med bättre ekonomi. Det får vi återkomma med.

**** 

Al-Thani tyckte att det var rasism att Málaga åkte ur Champions League. Hur kopplar han egentligen ihop rasism med händelsen i Dortmund? fråga inte mig.

****

Kommer ni ihåg Real Oviedo? klubben som räddades genom att folk skänkte pengar från alla världens hörn? I helgens match mot Atlético B i den spanska tredjevisionen hade man ett stort tifo med en världskarta där Oviedos klubbmärke sträckte sig över hela världen och bredvid stod texten ”Proud of you”. Mäktigt och en fin gest till de som hjälpte till att rädda klubben.

****

Missa inte fredagens Sevilladerby mellan Real Betis och FC Sevilla. Ett av Spaniens bästa derby där Betis har revansch att utkräva efter att ha förlorat med 5-1 i första mötet på Ramon Sanchez Pijuan. Avspark 22:00 på C More Sport!

****

Betisspelaren Beñats agent har sagt till klubben att han och sin klient inte ser någon möjlighet att spelaren ska förlänga med klubben. Undra var mittfältaren hamnar efter säsongen. Atlético? Valencia? eller kanske Premier League?

****

Grattis Real Madrid som kvalificerade sig till semifinal trots förlust mot Gala. Jag tror att Mourinho vinner CL i år.

 

Hasta luego!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply