Top 10 Transfers

Silly Season har inte varit något speciellt i Spanien då den ekonomiska krisen fortfarande inte har förbättrats något särskilt. Dock har flertalet ”mindre” värvningar gjorts och här kommer en lista på top 10 som genomförts under transferperioden.

10. Martin Petrov – Espanyol

Den före detta Atléticospelaren skrev på ett halvårskontrakt och kommer att spela i klubben säsongen ut. 34-åringen kommer senast från Bolton i engelska Premier League och kommer att bli en bra injektion i Aguierres lag.

9. Carlos Aranda – Granada

Aranda gick från Zaragoza till Granada. Tre steg ner i tabellen och jag är lite tveksam till varför anfallaren bytte klubb. Spelaren skrev på för 1,5 år och Granadas president säger att Aranda är den typ av spelare som de tycker om och att han är en typ av spelare som laget saknar.

8. Sílvio – Deportivo (lån)

Silvio, som är en väldigt grym ytterback har sedan sin skada i Atlético inte hittat formen igen och har varit usel i de matcher som han spelat det senaste halvåret. Spelaren ingick inte i Simeones planer i Atlético och blev därför utlånad till Deportivo la Coruña. Portugisen har redan hunnit spela några matcher för klubben och dragit på sig en utvisning efter en klumpig tackling. Kan bli mycket bra om han hittar tillbaka till formen som han hade när han spelare Europa League-final 2011 med sitt Sporting Braga.

7. Aquafresca – Levante (lån)

Italienaren kommer på lån från Genoa och Aquafresca är en av de mer namnkunniga spelarna i laget. Aquafresca har tidigare tillhört Inter men spelade inte en ända ligamatch för laget innan han blev utlånad direkt till Treviso och därefter Cagliari. Efter Cagliari såldes han till Genoa där han spelade 10 matcher innan han blev utlånad till Atalanta följt av utlåningar till Cagliari och nu senast Bologna. Forever-a-loan.

6. Raul Tamudo – Rayo Vallecano

Vallecas hjälte återvänder på permanent basis från Pachuca där han gjorde 9 matcher. Tamudo gjorde förra säsongen det avgörande målet för Rayo när laget säkrade nytt kontrakt i sista minuter av sista matchen i ligan mot Granada.

5. Emiliano Insua – Atlético de Madrid

Hade en minst sagt misslyckad period i Liverpool innan han lånades ut till Galatasaray under en säsong. Portugisen kommer närmast från Sporting Club i hemlandet och har inte riktigt hittat en jämn toppform då hans insatser har varierat ganska kraftigt kvalitetsmässigt. En spännande spelare som vann U20-VM med Argentina år 2007 med bland annat Kun Agüero och Ángel di Maria i laget.

4. Lucas Piazon – Málaga (lån)

Chelseatalangen har gjort det relativt bra när han kommit in för Londonlaget men han är fortfarande ung och en ordinarie plats i Málaga skulle vara väldigt bra för hans utveckling. Jag tror att han kommer att blomma ut och bli riktigt bra bara tränaren ger honom speltid.

3. Buonanotte – Granada

Snacka om nerbyte! Från storsatsande och Champions League-spelande Málaga till Granada. Jag förstår att spelaren vill ha speltid efter att ha fått nöta en del bänk i Málaga men att han skulle gå till Granada skulle jag aldrig kunna tänka mig. Jag tror att argentinaren tillsammans med Aranda kommer att lyfta Grana ett par placeringar i tabellen.

2. Diego López – Real Madrid

Den gamle Villarealmålvakten gick innan säsongen till Sevilla för en så liten summa som ca €4 miljoner vilket är väldigt billigt för en så pass bra målvakt. Jag ska tillägga att spelaren är 31 men det är inte så farligt för en målvakt som kommer att vara back-up till Casillas.

1. Diego Lugano (lån) – Málaga

Uruguayanen kommer ifrån en Al-Thaniklubb till en annan. Från PSG till Málaga. Lugano är ordinarie i det uruguayanska landslaget och kommer att vara ett grymt tillskott till Málagas redan starta defensiv.

—–

Glöm inte Valladolid – Athletic Club ikväll med Daniel Larsson i Valladolid! start: 21:30

Hasta la vista! @Ivanovski__

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply