Silly-hets och ett skrämmande Schalke

Transferfönstret har stängt igen portarna. Nu blir det inga fler köp, försäljningar eller byten. Nu får man klara sig på det man har – fram till vintern.

I Bundesliga har de sista silly-dagarna bjudit på en del stora bomber. VDV är nog en av de tyngre – då han lämnade Tottenham för att återvända till sitt forna HSV där han huserade i mitten på 00-talet. I veckan blev också Javi Martinez (äntligen…) klar för Bayern efter flera veckors om och men – och det är givetvis ett oerhört intressant namn. Sedan har vi ju Afellay till Schalke… oj oj oj. Schalke forsätter att pumpa in lovande spelare och det här kan gå vägen i år, lyckas man gå så långt, att man till och med kniper självaste titeln före Bayern? Det kan hända.

Jag håller stenhårt på Schalke, inte för att jag har någon form av koppling till Stevens manskap, är ingen direkt supporter heller (även om jag vore, måste jag åtminstone försöka hålla mig opartisk i denna blogg), men jag hoppas att något lyckas störa de två giganterna som regerat ett par år nu. Schalke är det enda som är kapabla till det i nuläget. Man har ett urstarkt mittfält i Lewis och Holtby, som visade upp sig rejält i den första omgången – sedan har vi Farfan, Draxler och nu också Afellay – galet, tycker jag. Blir nästan rädd. Killen som är längst fram ska vi inte ens prata om…

+++

Mitt i all Silly Season-hets spelades det också Bundesligaboll på freitagen. Mainz tog emot nykomlingen Greuther på Coface arena och efter en mållös första halvlek kunde gästerna ta ledningen via KLAUS – som alltså skrev in sig i historieböckerna genom att göra Fürths första Bundesliga-mål – och ge laget sin första Bundesligaseger. Stort!

På tal om Greuther. På fredagen bekräftade man lånet av Schalkes Edu. En intressant spelare som absolut kommer lyfta fram nykomlingen, som trots allt kanske gör en bra debutsäsong i den högsta serien… Det är något man har som jag gillar. Viljan i sitt spel och den där inställingen att man inte ska ha någon respekt alls för de stora lagen. Det gillar jag. Go Greuther.

+++

I morgon lördag kliver bland andra Dortmund och min favorit – Schalke – in i omgång nummer zwei där de sistnämnda tar sig an Augsburg. Intressanta möten i morgon med, så som Bremen – HSV, Nürnberg – Dortmund och Hoffenheim – Frankfurt. Nürnberg och Frankfurt gjorde fina insatser i sina respektiva premiäromgångar och det blir framför allt intressant att följa Frankfurt i finrummet denna säsong.

+++

Det har spelats Europafotboll också – även för tysk del. Hannover enkelt vidare, med sammanlagt 10-4. Får som bekant spela med Helsingborg i den sista Europa League-gruppen, tillsammans med Twente och Levante. En intressant grupp där jag tror att Hannover helt klart har en chans att ta sig vidare. 

Även Stuttgart är vidare efter sammanlagt 1-3 mot Dinamo Moskva. I grupp E har man fått ödmjukt motstånd. Köpenhamn, Molde och Bukarest. Stuttgart bör ta hem gruppen utan några som helst bekymmer. Skönt för de, men det kommer dock sega ner ligaspelet en aning och Stuttgart kanske inte hamnar där jag tippat att de ska hamna trots allt… Satsar man på cashen i Europa League, eller en topplacering i ligan? Dum fråga kanske, hallå? Det är 2012.

Mönchengladbach har en ganska så knepig grupp ändå. Fenerbahce, Marseille och slutligen ett cypriotiskt motstånd – AEL Limassol. Kan bli tuff för Gladbach, där jag tror att Fener och Marseille tar sig vidare.

Leverkusen har en behaglig grupp. Metalist, motstånd av tuffare karaktär, Rosenborg och Rapid Wien. Trots laget man har, så bör man inte ha några större problem med att ruska sig ur den här gruppen. Leverkusen och Metalist är mina två kandidater ur grupp K.

+++

Nåja. Silly Season är över. Vad tomt det kommer att kännas… Men snart kommer vintern och nya, heta övergångar kommer att häpna fotbollsvärlden. 

Det har blivit lite bloggande under slutklämmen nu och någon slutsumering av den första omgången hann det inte bli. Får köra en dubbel på söndag i stället.

Auf Wiedersehen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply