Officiellt: La Liga-klubben sparkar sin tränare

Almería väljer att sparka tränaren efter förlust hemma mot Levante under lördagskvällen.

Läget i Almería är inte lätt. Under lördagen förlorade man med 1-4 hemma mot Valencia-laget Levante och ligger nu på plats 18 i La Liga som innebär nedflyttning. Tränaren Juan Ignacio Martínez får skulden för de dåliga resultaten och nu har klubbledningen bestämt sig för att riva kontraktet med 50-åringen. Martínez vars kontrakt sträckte sig till säsongens slut har inte haft något lyckad tid som tränare för det andalusiska laget. Man har endast vunnit sex av de 29 matcher man spelat i den spanska ligan denna säsongen.

Miguel Rivera tar över tränarposten för a-laget tills vidare. Rivera kommer från Almerías b-lag där han varit ansvarig tränare sen början av denna säsong.

Svårt spelschema

Det är ingen lätt uppgift som den nye tränaren Miguel Rivera. Almería behöver ta poäng för att hålla sig kvar i Primera División och de kommande nio matcherna kan vara några av de svåraste över hela säsongen om man ser på motståndarnas tabellplaceringar. På onsdag åker man till Barcelona för att besöka Camp Nou. Helgen därpå tar man emot den direkt konkurrenten i bottenstriden Granada och i omgången därpå möter man Rayo Vallecano på i Vallecas i utkanterna av Madrid. Kvar på spelschemat har man bland även annat Real Madrid, Celta Vigo, Sevilla och Valencia. Fyra svårspelade lag som bland annat kämpar för ligavinst eller direktplats till Champions League. Celta Vigo ligger på 11 plats i tabellen efter förlusten mot Barcelona under gårdagskvällen men är ett väldigt jobbigt lag att möta och denna säsong har man bland annat slagit Barcelona och Atlético Madrid samtidigt som man i det andra mötet med den spanska huvudstadsklubben fick med sig ett oavgjort resultat på bortaplan i Madrid.

Uppdatering: Vid lunchtid på måndagen offentliggjorde Amería en överenskommelse med den nye tränaren Sergi Barjuan som tar över klubben resten av säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365