Officiellt: Espanyol sparkar Sergio González

bet365

Officiellt: Sergio González sparkas av Espanyol

Under måndagen stod det klart att Espanyol sparkar sin tränare Sergio González, detta efter att man endast vunnit fem av 15 matcher i årets La Liga.

Sergio González lämnar tränaruppdraget i Espanyol med omedelbar verkan, det meddelar klubben på sin hemsida efter att klubbledningen haft ett möte angående ämnet. Tränaren har själv blivit informerad och kommer inte att leda lagets match mot Levante under tisdagen.

Förutom González kommer även hans tränarstabb med andretränare Diego Ribera och fystränaren Miquel Gomila lämna klubben och de tre kommer att hålla en presskonferens under de kommande dagarna.

Klubben tackar Sergio González

På klubbens officiella hemsida skriver man att man tackar tränaren för engagemanget som han visar upp för laget och önskar honom det bästa, både med jobbet som fotbollstränare och i det privata.

– För klubben och fansen kommer Sergio González alltid att vara en hyllad person och ha en plats i klubbens historia, skriver man under måndagskvällen.

Espanyol möter Levante klockan 20:00 på tisdagskvällen och den sista träningen äger rum klockan 18 på måndagen på Power8 Stadium.

Fem vinster på 15 matcher

Säsongen har inte varit speciellt frmagångsrik för Sergio González och hans lag. Man inledde säsongen med flera godkända resultat men under de senaste tio matcherna har man endast två vinster vilket har gjort att klubbledningen tagit beslutet att låta González.

Det är oklart vem som kommer att ta över tränarposten i klubben som för tillfället ligger på tolfte plats med 17 poäng.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply