Oavgjort och två olika känslor

Efter att ha sett matcherna Málaga – Milan och Real Madrid – Dortmund så ser man att det är två olika sorters känslor beroende på vilket lag man hejar på. Vi börjar med de positiva känslorna.

Málagas framgångar fortsätter i Champions League. Trots att man släppte in första målet i sin CL-historia tog man ändå en poäng på San Siro mot ett ganska blekt Milan. Det var tillochmed så att man faktiskt tog ledningen i minut 40 efter att Isco med en briliant passning spelat fram Eliseu som placerade 1-0 bakom Abbiati i hemmalagets mål. Pato skulle komma att kvittera för de rödsvarta från Milano och i minut 72 kom målet efter ett inlägg från vänsterkanten som brassen nickade in.

Matchen var en trevlig tillställning med många fina chanser för båda lagen och med lite tur hade det kunnat bli några mål till i matchen.

från Málagahåll var direktiven självklara ”Vi kommer inte att gå ut för ett oavgjort resultat, vi går ut för de tre poängen” sades innan matchen och det sågs på matchbilden.

– 2000 Málagasupportrar var på plats på San Siro och stöttade sina spelare.

– Nu återstår det bara att se om Málaga vinner gruppen eller blir tvåa, man leder gruppen med 5 poäng före AC Milan.

—–

Ett oavgjort resultat blev det även i Madrid när Borussia Dortmund gästade Santiago Bernabeu. Matchen var en väldigt svängig tillställning där Dortmund tog ledningen bårde en och två gånger men Real Madrid kom igen och kunde kvittera för andra gången med endast ett par minuter kvar av matchen.

Madrid ligger fortfarande tvåa i sin grupp som toppas av just Dortmund. Resultatet var oväntat då detta var kvällen då de skulle skapa sig ett bra utgångsläge för att vinna gruppen.

– Inför matchen gick Özil ut och sa att han inte var nöjd med sig själv under säsongsinledningen. Något som han ändrat på nu efter frisparken?

– 5400 tyskar åkte till Madrid utan biljetter, undra om de kom in…

– Efter CR7:s insats ikväll tycker jag inte att han ska rösta på sig själv för att vinna guldbollen.

– Dortmund var värda att vinna, vilket lag!

—–

I helgen bröts Atlético de Madrids svit på 23 raka utan förlust när man förlorade på Mestalla på ett mycket effektivt Valencia, resultatet blev 2-0 efter att Los Ché haft 2 skott på mål, snacka om effektivitet.

—–

Champions League-spelande Málaga förlorade hemma mot Rayo Vallecano med 1-2 efter att Piti gjort två mål för gästerna. Har Cirkus Málaga börjat igen eller var detta bara en tillfällighet?

—–

Betis slog Getafe med 2-4 och ser ut att vara med att slåss om CL-platsern, frågan är om det ska hålla hela vägen. Det återstår att se.

—–

Osasuna åkte på ännu en förlust, denna gången mot Valladolig som gjorde 0-1 i minut 83 genim Ebert.

Laget från Pamplona ligger förankrat i botten och har tagit fem poäng på tio matcher. Förra säsongens succe följs inte upp och nu måste man börja vinna innan man började halka efter på allvar.

—–

Nästa omgångs mest intressanta matcher är

Espanyol – Osasuna (Lördag 18:00 C More Sport / HD)

Bottenmötet på Cornella El-Prat är väldigt avgörande för vem som ska ta steget från botten av tabellen.

Athletic Club – Sevilla (Söndag 16:00 C More Live / HD)

De båda lagen var med och utmanade förra säsongen om CL-platserna i ligan men detta året har det gått ganska knackigt, speciellt för Athletic Club, dags för baskerna att vinna igen? gärna för spänningens skull!

Mallorca – Barcelona (Söndag 17:50 C More Sport / HD)

Säsongens överraskningslag på hemmaplan tar emot Barcelona hemma på Iberostar Estadio. Kommer med all säkerhet bli en trevlig match som kommer att vara bra för ögonen!

Atlético de Madrid – Getafe (Söndag 19:45 C More Live / HD)

Det lilla Madridderbyt spelas på söndag och det är två hungriga lag som möts. Atlético förlorade senast mot Valencia och vill fortsätta att hänga på i toppen för att hålla avståndet till de andra lagen som utmanar om CL-platserna.

Levante – Real Madrid (Söndag 21:30 C More Sport / HD)

Förra säsongens överraskningslag tar emot Real Madrid hemma på Ciutat de Valencia. Levante slutade på en sjundeplats förra säsongen och har börjat säsongen 2012/2013 på ett bra sätt med nyförvärvet Obafemi Martins.