Lottning för de spanska lagen

I Champions fick de spanska lagen ingen drömlottning. De fyra spanska lag som äntrade turneringen är fortfarande kvar och de lagen är, Real Madrid, Barcelona, Valencia och Málaga.


Real Madrid – Manchester United

Kärt återseende. Bland annat för Cristiano Ronaldo som tidigare spelat i klubben. Det var egentligen i United som portugisen slog igenom på riktigt och gjorde 84 mål på 196 matcher för The Red Devils. Även Jose Mourinho har en koppling till klubben då han under sin tid i Chelsea hade sina dispyter med Manchestertränaren Sir Alex Ferguson.

Matchen spelas onsdagen den 13 februari med den vanliga starttiden 20:45, på Estadio Santiago Bernabeú.

Milan – Barcelona

 Lagen möttes även förra året i Champions League när Zlatan spelade i den rödsvarta klubben. Då gick Barca vidare efter 0-0 på San Siro och 3-1 hemma på Camp Nou. Jag skulle säga att Barcelona är stora favoriter i detta möte men man ska aldrig underskatta Milan.

Matchen spelas onsdagen den 20 februari klockan 20:45, på Estadio San Siro.

Valencia – PSG

Valencia fick en motståndare man inte riktigt vet var man har dom. PSG med sitt lagbygge är ganska ojämna och kan blanda suveräna insatser med pinsamma och enligt media verkar allting inte stå rätt till i klubben. Jag tror att Valencia har en chans, men då måste man fortsätta att vinna på bortaplan. Man har vunnit de tre senaste matcherna på bortaplan men innan dess fick man gå tillbaka till den 13 mars för att hitta en bortavinst. Zlatan o co är taggade till 100 och är hungriga för att ta shejken lagbytte till final i den finaste klubblagsturneringen som finns.

Matchen spelas tisdagen den 12 februari klockan 20:45, på Camp de Mestalla.

Porto – Málaga
En mycket intressant match. Málaga har fortfarande inte förlorat i årets Champions League och det Porto kommer att bli en svår nöt att knäcka. Porto har ersatt Falcao och Hulk med Jackson Martinez och James Rodríguez som har gjort det väldigt bra.

Matchen spelas tisdagen den 19 februari klockan 20:45, på Estádio do Dragão.

Europa League är även väldigt intressant. Trots att Athletic Club inte gick vidare från gruppspelet finns fortfarande förra årets mästare Atlético de Madrid med tillsammans med Levante.

 Atlético de Madrid – Rubin Kazan

Jag skulle vilja säga att det är en ganska lätt motståndare för Atlético. Rubin Kazan är inte vad de var för några år sedan och har inte vunnit i ligan sedan den 17:e november. Man har även vinteruppehåll i ligan fram till den 9 mars vilket kommer ge Madridlaget fördel då matchen spelas den 14 februari. Kazan ligger 8 i den ryska ligan trots att man fått en ett par bra spelare inför säsongen, bland annat Salomon Rondón som tidigare spelade i Málaga.

Matchen spelas torsdagen den 14 februari, på Estadio Vicente Calderón.

Levante – Olympiacos

Mycket intressant möte. Levante som fortfarande får kallas ett succélag har gått bra i Europa där man bland annat slog ut Helsingborg. Om man ställer upp med bästa befintliga startelva så kommer grekerna att få det svårt mot laget från Valencia.

Matchen spelas torsdagen den 14 februari, på Ciutat de Valencia.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply