Barcelona bekräftar – säsongen i fara för Rafinha

Ut på bår i gårdagens match mot Roma

Under gårdagen drabbades försvararen Rafinha av en allvarlig skada i Champions League-matchen mot Roma på Stadio Olimpico. Idag har Barcelona bekräftat att det handlar om en korsbandsskada, som i värsta fall kan sätta stopp för vidare spel den här säsongen.

I den andra halvleken kom Rafinha in från bänken i det intressanta storlagsmötet mellan Roma och Barcelona. Tillvaron blev dock kortvarig. Efter blott en dryg minut spelad blev Barca-spelaren kapad av motståndaren Radja Nainggolan och fick bäras ut på bår med en befarad knäskada.

Borta minst ett halvår

Tidigare idag rapporterade spanska Marca om skadan och hävdade då att det handlade om en korsbandsskada som i värsta fall kan sätta stopp för spel resten av säsongen. Nu har Barcelona bekräftat att det också är en sådan skada som brassen drabbats av, som nu kommer att opereras. Därefter blir det månader av rehabilitering innan han förhoppningsvis kan komma tillbaka till spel om sex månader.

Spelaren som orsakade skadan, Rajda Nainggolan har också nyligen gått ut på Twitter och personligen bett om ursäkt för incidenten.
— Hej Rafinha, jag är mycket ledsen över de dåliga nyheterna. Det var inte min avsikt att skada dig. Hoppas jag får se dig på planen snart, skriver mittfältaren.

Skadekris i Barcelona

Detta resulterar också i att Barcelona vars skadelista blir bara längre, bara har 17 A-lagspelare friska till helgens ligamatch mot Levante. Därtill är också försvararen Gerard Piqué avstängd.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply