Inter jagar Diego Simeone

Inter jagar Diego Simeone

Inter ryktas vilja värva Diego Simeone

Enligt Football Espana är den italienska storklubben villiga att värva Atletico Madrid-tränaren till vilket pris som helst.

För 2.5 år sedan rapporterades det att Diego Simeone öppnar dörren för Inter. Nu kan intresset vara ömsesidigt. Atletico Madrid-tränaren sägs vara den Inter har riktat sig in på i jakten på en ny tränare. Och man är väldigt villiga att spendera stora summor för att lyckas värva Simeone. Inter är beredda att värva argentinaren till vilket pris som helst, enligt Football Espana.

Efter att Inters nuvarande tränare Roberto Mancini hamnat i blåsväder efter helgens derby mot Milan ryktas det nu om att klubben vill ersätta honom. Om inte Mancini lyckas vinna ligan är det mycket möjligt att hans dagar hos Inter kan vara räknade. Om scenariot av en ligavinst inte slår in sägs nu klubbledningen rikta blickarna mot Spanien.

Under sin spelarkarriär representerade Simeone Inter mellan 1997 och 1999. Då lämnade han den spanska huvudstaden för att representera Milanos svartblåa klubb. Argentinaren återvände sedan till Vicente Calderon. Först som spelare, sedan som tränare. Han har coachat klubben sedan 2011 och har gjort stor succé. Under sin tränarsejour hos Atletico har han vunnit Copa del Rey, La Liga och Europa League. Dessutom har han varit några få övertidsminuter ifrån att vinna Champions League.

Simeone har kontrakt med Atletico Madrid till och med 2020. Dessutom trivs han bra som tränare för laget och kommer bra överens med organisationen runt klubben. Argentinaren sägs även vara svårflörtad. Enligt vissa uppgifter har han tackat nej till att ta över det argentinska landslaget, bara för att han trivs så bra på sitt nuvarande jobb. På grund av detta kan det vara svår för Inter att locka till sig Simeone, även om man är villiga att spendera hur mycket pengar som helst.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply