Henrik Larsson Avslöjar sin Favoritspelare Någonsin!

Henrik Larsson Avslöjar sin Favorit Fotbollsspelare genom tiderna

Eftersom Henrik Larsson har spelat med några av historiens bästa fotbollsspelare i Europas bästa klubbar är du säkert nyfiken på vem och vilket lag som är hans favorit. Henrik Larsson är en av, om inte den största svenska fotbollsspelaren genom tiderna. Hans meriter talar för sig själv och hans karriär har varit allt annat än framgångsrik.

Henrik Larssons karriär

Allt började i den lilla staden Högaborg, men det var sommaren 1994 som det stora internationella genombrottet kom. När en ung ”Henke” fick chansen att ingå i det blågula landslaget som chockade världen och tog hem en oförglömlig och spektakulär VM-bronsmedalj från VM i USA.

Larsson har rekordet för flest landskamper och flest gjorda mål för Sverige, och han är dessutom vår bästa målskytt i stora mästerskap. År 2005 röstades han fram till den bästa svenska fotbollsspelaren genom tiderna på Fotbollsgalan – detta var innan Zlatan Ibrahimovic tog över och vann 12 Guldbollar utan motstycke.

Henrik Larsson – ”The King of Kings”

Den skånska anfallaren Larsson har fått ett globalt erkännande för sina prestationer på klubbnivå. Han gjorde imponerande 175 mål på 221 matcher för Celtic under flera säsonger och fick smeknamnet ”The King of Kings” i Skottland. Även om han hade korta sejourer i Barcelona och Manchester United lämnade svensken ett bestående intryck och blev älskad av sina lagkamrater och fans.

Henkes Favoritspelare genom Tiderna

Henrik Larsson har med andra ord spelat för två av världens mest framgångsrika klubbar och med eller emot några av historiens största spelare. Men om han får välja är både hans favoritspelare och favoritlag inte någon han mött eller spelat för tidigare.

Det svenska landslaget gjorde en enkät till alla sina spelare 2004 och när Henke fick frågan som alla är nyfikna på, ”Har du haft en favoritklubb eller favoritspelare?” så ger oss ett tydligt svar.

Larsson säger att hans favoritlag är Tottenham och hans favoritspelare genom tiderna är den brasilianska jätten Pelé.

Vad gör Henrik Larsson idag?

Henrik ”Henke” Larsson, som hade en blomstrande karriär som spelare i Barcelona, kom tillbaka till klubben i augusti 2020. Han hämtades in av Ronald Koeman som assisterande tränare efter att Quique Setién förlorat sitt jobb.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply