Uppgifter: Klubben får ny ägare – Zlatan till Kina?

Zlatan Ibrahimovic flyttar till Kina?

Kontraktet med Paris Saint-Germain går ut efter säsongen och nu kan det bli så att supersvensken flyttar till Kina och nyrika Jiangsu Guoxin-Sainty FC.

Under gårdagen uttalade sig Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola om att svensken gärna avslutar sin karriär i Napoli. Skulle Zlatan inte flytta tillbaka till Serie A finns det ännu ett alternativ att välja nästa sommaren. Kinesiska Jiangsu Guoxin-Sainty FC har nämligen bytt ägare och ska enligt uppgifter ha en värvningsbudget på hela 1,9 miljarder kronor, och klubbens tränare Dan Petrescu talar öppet om att värva svensken.

 

– De kommer att spendera mycket pengar på Ibrahimovic, säger klubbens tränare Dan Petrescu.

Var anfallaren spelar nästa säsong är ännu inte klart. Det har talats om MLS under en längre tid och nu kommer ännu ett alternativ för svensken om han inte skulle förlänga med PSG.

Enligt Sportbladet ska Zlatan vara intresserad av att spela i David Beckhams nya MLS-lag i Miami, men laget debuterar inte förrän 2017 vilket gör att det finns en säsong där han saknar lag, om han inte förlänger med PSG.

”Vill spendera mycket pengar på Ibrahimovic”

För första gången kopplas den svenske superstjärnan ihop med den kinesiska ligan och enligt tränaren Dan Petrescu vill man satsa på Ibrahimovic, och flera andra storstjärnor.

– Klubben vill ha honom. Jag vet inte exakt hur det blir men de vill investera mycket pengar. Från det jag fått höra kommer de att hämta in stora spelare från Europa och spendera mycket pengar på Ibrahimovic. Det vore fantastiskt om Ibrahimovic kom till Kina men jag vet inte om han känner för det, säger den rumänske legendaren till Sport.ro.

Ska värva för 200 miljoner euro

Petrescu tog över laget i somras och tog sin första titel samma säsong, kinesiska cupen. Från och med årsskiftet får klubben nya ägare som sägs ha en värvningsbudget på 200 miljoner euro (drygt 1,9 miljarder kronor) för att locka till sig flera storspelare från Europa.

Förutom Zlatan Ibrahimovic ska klubben vilja hämta in Pep Guardiola som tränare, ett beslut som inte är det bästa efter tiden tillsammans i FC Barcelona.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply