Villarreal vill värva Alen Halilovic

Villarreal vill värva Alen Halilovic

Alen Halilovic på Villarreals radar

Enligt uppgifter till TMW ska Villarreal vara intresserade av att värva spelaren som denna säsong gjort bra ifrån sig i Sport Gijón.

Alen Halilovic värvades till FC Barcelona som en av de största talangerna i fotbollsvärlden och spelade under en säsong i Barcelonas B-lag. Inför den pågående säsongen valde man istället att låna ut honom till La Liga-klubben Sporting Gijón för att ge honom speltid och rutin från den spanska högstaligan. Halilovic har i Sporting varit en av lagets bästa spelare och nu står flertalet klubbar på kö för att göra upp om var den 19-årige kroaten spelar nästa säsong.

Enligt TMW vill Villarreal köpa mittfältstalangen till nästa säsong men spelaren som har kontrakt med den katalanska storklubben till 2019 kommer med största sannolikhet endast att lämna på lån.

Förutom Villarreal ska även Everton vara intresserade av spelaren som av många anses vara en av världens största mittfältstalanger.

 

På torsdag möter Villarreal engelska Liverpool i den andra semifinalen i Europa League. Spanjorerna vann det första mötet med 1-0.

Halilovic vill stanna i Barcelona

Flertalet stora klubbar och ligor ute i Europa, inklusive Premier League, är mycket intresserade av den unge mittfältaren och många erbjudanden har kommit in för spelaren. Men Halilovic själv skulle föredra att få stanna med Barcelona och ge det en chans att komma in i a-laget säger spelarens agent enligt den spanska tidningen Marca.

– Om Barcelona väljer att låna ut honom igen, så skulle vi föredra om Halilovic stannade i Spanien. För honom är La Liga bättre än Premier League, sade Zoran Stojadinovic, Halilovics agent.

Ute på lån hos Sporting Gijon har Halilovic spelat 34 matcher för klubben, gjort tre mål och bidragit med fem assists och agenten hintar om att kontraktsdiskussioner med Barcelona kan komma att behöva vänta tills slutet av säsongen.

– På grund av hans situation, utveckling och vad han bidragit med så tycker han [Barcelonas sportdirektör Roberto Fernandez] att lånet har varit positivt, sade Stojadinovic.

– Det är inte en bra tid att diskutera kontrakt med Barcelona just nu, de tänker på La Liga. Vi kommer att avsluta säsongen och därefter pratar vi med klubben, avslutar agenten.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply