Klart: Ter Stegen förlänger med Barcelona

Uppgifter: Ter Stegen förlänger med Barcelona

Nytt kontrakt för Ter Stegen med Barcelona

Den Barcelonabaserade tidningen Diario SPORT avslöjar att målvakten förlänger sitt kontrakt med den spanska storklubben till och med sommaren 2022. Överenskommelsen sägs göras offentlig under de kommande dagarna.

FC Barcelona har satt igång processen med att förlänga med flertalet av sina spelare samtidigt som man även gjort klart vilka namn man inte räknar med under den kommande säsongen. Den senaste spelaren i raden att förlänga sitt kontrakt med den katalanska storklubben är lagets tyske målvakt  Marc-André Ter Stegen som enligt tidningen diario SPORT har skrivit på ett nytt kontrakt. Tidningen rapporterar att överenskommelsen mellan spelare och klubb är fullständig och att det endast är en fråga om när man kommer göra det hela officiellt. Det är oklart när man kommer bekräfta förlängningen men antingen gör man det under de kommande dagarna eller efter Copa del Rey-finalen som spelas 27 maj mot Deportivo Alavés.

Ter Stegen anslöt sommaren 2014 från Borussia Mönchengladbach då spanjorerna betalade en summa på 12 miljoner euro för spelarens rättigheter. Efter en svår inledning där Claudio Bravo hade förstaplatsen mellan stolparna har tysken nu växt ut till en av lagets viktigaste spelare, inte bara just nu, utan även för framtiden. 25-åringens nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2019 men nu förlängs kontraktet alltså till 2022.

Ter Stegen hade inte en lätt inledning på Camp Nou då chilenaren Claudio Bravo var lagets förstamålvakt i ligaspelet, något som gjorde att en flytt kom allt närmre och närmre. Tysken var Manchester Citys förstaval men istället blev det en värvning av Claudio Bravo, något som banade väg för Ter Stegen i Barcelona.

Vad spelarens kommer tjäna i och med det nya kontraktet är oklart men för närvarande har Ter Stegen en veckolön på 55,000 pund.

SE ÄVEN: Barcelonaspelarnas löner 2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365