Uppgifter: Robin van Persie till Barcelona?

Uppgifter: Robin van Persie till Barcelona?

Barcelona vill värva Robin van Persie

Enligt holländska Algemeen Dagblad (AD) vill de regerande spanska ligamästarna värva Robin van Persie i vinter.

Robin van Persie kan vara på väg att lämna Fenerbahce och skriva på för FC Barcelona, det skriver holländska Algemeen Dagblad (AD). Spanska Mundo Deportivo är även de inne på samma spår och skriver att laget behöver en spelare lik “Henrik Larssons profil”, en spelare som kan acceptera att sitta på bänken men levererar när han väl kommer in på plan.

31-åringen har inte haft någon lyckad period i Süper Lig och kan nu flytta till La Liga. AD skriver även att van Persies representanter ska ha träffat Barcelonas klubbledning och att de kommande veckorna ska vara avgörande för att spelaren ska flytta till “sin drömklubb”.

Den före detta Manchester United-spelaren är dock inte den enda spelaren som följer holländaren. enligt Mundo Deportivo är den katalanska klubben även intresserade av att värva Nolito från Celta Vigo.

Oklart om Fenerbahce vill släppa van Persie

Enligt källor ska spelaren själv vilja flytta till Camp Nou men det är inte helt säkert att det går att få till en övergång, detta då den turkiska storklubben knappast vill släppa sin anfallare efter endast ett halvår i klubben. Det lutar mer eller mindre åt att spelaren själv måste pressa den turkiska klubbledningen för att få till en övergång då Barcelona inte kommer att göra någon större ansträngning för att få loss spelaren, vilket inte kommer vara det lättaste.

Van Persies pris ligger på cirka 3 miljoner euro

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply