Uppgifter: Barcelona har betalt Lenglets utköpsklausul

Uppgifter: Barcelona har betalt Lenglets utköpsklausul

Lenglet lämnar Sevilla för FC Barcelona

Försvararen som slagit igenom i Sevilla lämnar nu klubben för spel på Camp Nou. Detta efter att att utköpsklausulen på 35 miljoner euro betalts på La Ligas kontor i Madrid.

Sevillas franske mittback Clement Lenglet är FC Barcelonas nästa nyförvärv inför säsongen 2018/2019. Enligt Barcelonabaserad press är det endast en tidsfråga innan övergången blir officiell och försvararen presenteras som ny spelare i FC Barcelona.

Enligt både Diario SPORT och Mundo Deportivo ska affären vara klar och Lenglet kan komma att presenteras under fredagen som ny spelare för FC Barcelona.

Spelaren befinner sig för närvarande på försäsongsläger med Sevilla i Benidorm. Fransmannen tränade dock inte med laget under onsdagen för att inte riskera att åka på någon skada och kommer inom kort att flyga till de nordöstra delarna av Spanien för att presenteras i sin nya klubb.

Lenglet är därmed Barcelonas andra nyförvärv denna sommar. Detta efter att han hämtat in Arthur Melo från Gremio. Arthur kommer presenteras under torsdagen på Camp Nou. Lenglet får dock vänta till fredagen innan han tas emot av de nya fansen på arenan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply