United på plats i Barcelona – Förhandlar om Pedro

Nu börjar förhandlingarna om Pedro

En av sommarens längsta transfersagor kan snart få sitt slut. Barcelonas anfallare Pedro kommer allt närmare en övergång till United.

I FC Barcelona spelar anfallarna Messi, Suárez och Neymar. De tre herrarna råkar vara bland världens absolut bästa anfallare, förra säsongen gjorde de tre sammanlagt 122 mål och 66 assist. För en anfallare som spelar i samma lag som de tre herrarna kan det därför vara en mycket tuff konkurrenssituation, i just den situationen befinner sig spanjoren Pedro.

Sedan Pedros speltid minskat har han omgärdats av rykten om att han vill lämna. I sommar har huvudspåret varit en flytt till Manchester United. Tiden har dock tickat på och med mindre än två veckor kvar tills transferfönstret stänger är spanjoren fortfarande en Barcelonaspelare.

Pedro börjar bli otålig

Att det fortfarande inte blivit någon övergång till United ska ha gjort Pedro frustrerad. Enligt Mundo Deportivo ska anfallaren nyligen ha ställt ett ultimatum till United: Gör klart affären inom 72 timmar annars kommer jag inte. Det ultimatumen kan nu ha givit effekt.

Manchester Uniteds förhandlare och representant, Ed Woodraw, är nu på plats i Barcelona för att förhandla om anfallaren. Den spanske anfallaren ska redan vara överens med United om sitt personliga kontrakt, det som återstår är förhandlingar klubbarna emellan. Övergångssumman för Pedro ska ligga runt 250-300 miljoner kronor.

Chelsea också intresserade

Det är ingen enkel förhandlingsposition för Ed Woodraw. United har denna sommar redan värvat för 900 miljoner kronor och man vill helst undvika att övergångssumman på Pedro skenar iväg. Till följd av Pedros 72 timmars-ultimatum har dessutom den tillgängliga förhandlingstiden kraftigt begränsats.

Woodraw kanske hoppades på att hindren i förhandlingarna skulle ta slut med tidsultimatumet men då lär han bli besviken. Nu kommer nämligen nya uppgifter som kan göra övergången än mer komplicerad. Ligarivalen Chelsea vill nu också ha Pedro. Detta rapporterar Daily Mail som även poängterar att det ökade intresset för anfallaren från andra klubbar varit en orsak till de långsamma förhandlingarna med United.

Det finns en uppenbar risk för ett budkrig som kan trissa upp övergångssumman för United, kanske blir det rent av en övergång till Chelsea i sista minuten. I vilket fall så lär denna transfersaga pågå lite till.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply