Tränarna som varit i Champions League-final flest gånger

Carlo Ancelotti nobbar jobb i PSG

Vilka är tränarna som gått till final i Champions League flest gånger?

Vilken tränare har tagit sig till Champions League-final flest gånger? Idag, lördag den 10 juni, spelades Champions League-finalen 2023 mellan Manchester City och Inter. Pep Guardiolas lag Manchester City vann finalen med 1-0 mot Inter. Vilken tränare har vunnit Champions League flest gånger? Är det Pep Guardiola som har vunnit flest Champions League-titlar? Eller är det Pep Guardiola som har har tagit sig till Champions League-final flest gånger? Se och spela på fotboll live =>

Vilken tränare har vunnit Champions League flest gånger?

Tränare med flest spelade Champions League-finaler

Direkt när semifinalerna i Champions League semifinaler 2023 avslutats och Real Madrid var ute ur leken så räknade de flesta med att Man City skulle ta hem finalen. Förra året blev Real Madrid mästare i turneringen men åkte nu otippat ut mot Manchester City.

Två lag, Man City och Inter, återstod och skulle göra upp om titeln. Vem vinner Champions League 2023? Här kan du se oddsen för respektive lag. Flera spelare har imponerat denna säsong, men Erling Haaland  har gjort det extra bra och placerar sig i topp på Champions Leagues skytteliga 2022/23. Men hur ser det ut på tränarfronten? Vilka tränare har tagit sig ända fram i turneringen flest gånger? Se och spela på fotboll live =>

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Lag som har vunnit Champions League flest gångerStörsta segrarna i Champions Leagues historia och osannolika vändningar i Champions League. Men först ska vi gå igenom vilka tio tränare som gått till final i Champions League flest gånger.

10. Matt Busby

Matt Busby från Skottland, som dog 1994, är en av de första skotska tränare som har lett Manchester United till historien. Han tog klubben till fem semifinaler i Champions League, där man vann turneringen i en av dem.

9. Van Gaal

Louis van Gaal har nått 5 Champions League-semifinaler med 3 olika lag . I sitt CV har en uppnåtts med Ajax Amsterdam där man vann och 2 gånger har han slutat på en andraplats.

8. Heynckes

Jupp Heynckes har också nått fem Champions League-semifinaler, i förekommande fall har det varit med 2 olika lag. Och med båda lagen han har vunnit titeln. Dessa lag är Real Madrid och Bayern München. I år är bägge lagen i semifinal i CL.

7. Helenio Herrera

Helenio Herrera har gått till fem Champions League-semifinaler. Detta med två olika lag, men han kommer alltid att bli ihågkommen av sin passage genom Inter, där han vann titeln två gånger.

2. Jürgen Klopp – 4 – (Dortmund 2013; Liverpool 2018, 2019, 2022)

En annan tysk tränare som skrivit historia. Har gått till semifinal i Champions League fyra gånger med två olika lag, och blivit mästare en gång med Liverpool 2019.

2. Miguel Muñoz – 4 – (Real Madrid 1960, 1962, 1964, 1966)

Miguel Muñoz är en av de tränare som gått till historien. Spanjoren dog år 1990 men kan skryta med att ha gått till 4 finaler i Champions League, alla med Real Madrid, efter att ha vunnit mästerskapet två gånger och slutat på en andraplats två gånger.

2.  Sir Alex Ferguson – 4 – (Man United 1999, 2008, 2009, 2011)

Alex Ferguson är en legend i Manchester Uniteds historia och är en riktig klubbikon. Skotten har varit i fyra finaler i Champions League med United, där han nått finalen vid fyra gånger och kammat hem titeln två.

2. Marcello Lippi – 4 – (Juventus 1996, 1997, 1998, 2003)

Det kan finnas en hel del kontroverser kring siffran om Marcello Lippi men ingen kan tvivla på att han är en bra tränare. Italienaren har deltagit i fyra europeiska finaler med Juventus där han vunnit en gång. Han är den tränare med mest närvaro i semifinalerna.

2. Pep Guardiola – 4 – (Barcelona 2009, 2011; Man City 2021, 2023)

Det är ingen hemlighet att den här mannen revolutionerat fotbollen. Med detta kommer Guardiola att ha gått till fyra Champions League-finaler, med Barcelona och Manchester City . Tränaren kan skryta med att ha vunnit Champions League tre gånger.

1. Carlo Ancelotti – 5 – (AC Milan 2003, 2005, 2007; Real Madrid 2014, 2022)

Carlo Ancelotti är en allsmäktig mästare. Tränaren har lett sitt lag till final 5 gånger. Detta har han gjort med två olika lag och även kammat hem fyra titlar, de två sista tog han med Real Madrid.