Spansk media: Ivan Rakitic nära nytt kontrakt med FC Barcelona

Marca: Rakitic och Barcelona snart överens om nytt kontrakt

FC Barcelonas mittfältare Ivan Rakitic har ryktats vara på väg bort från Camp Nou. Senast placerades han i Manchester City med den förre Barcelona-tränaren Pep Guardiola, nu uppger dock spansk media att kroaten är nära ett nytt kontrakt med den katalanska storklubben.

Ivan Rakitic är troligtvis en av de bästa spelarna i hela världen på sin position. En av de få som klarar att utmana honom är Real Madrid-mittfältaren Luka Modric, som även han är landsman med Barca-spelaren. Rakitic har dock uppgetts hamnat i en fejd med lagets tränare Luis Enrique, något som fått ryktena att florera om att stjärnan nu skulle vara på väg bort från den katalanska storklubben.

Nu kommer dock en rejäl vändning. Enligt den spanska tidningen Marca har Ivan Rakitic och Barcelona nu kommit in i slutförhandlingarna om det nya kontraktet.

Förlänger fem säsonger och löneökning

Den kroatiske mittfältaren ser nu ut att förlänga sitt kontrakt till 2022, alltså fem säsonger till. Hur hög lön spelaren skulle få är inte klart, men Marca uppger att det kommer bli en rejäl löneökning för den skickliga Barcelona-spelaren.

Barcelonas nästa match är mot Bilbao i La Liga. Därefter möter man Atletico Madrid i Copa del Rey-semifinalen, här kan du se matchen live.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply