Simeone: ”Vi slutade aldrig att tro”

bet365
Simeone: "Vi slutade aldrig att tro"
bet365

Diego Simeone nöjd efter onsdagens Champions League-vinst

Säger på presskonferensen efter matchen att han är stolt över sina spelare och att man aldrig slutar tro på att allt är möjligt.

Vid två möten i Champions League har Diego Pablo Simeone och hans Atlético Madrid slagit ut FC Barcelona, båda gångerna i kvartsfinal. Nu säger den argentinske tränaren att laget aldrig slutade tro och att han njöt av det hela.

– Jag tror att sloganen ”sluta aldrig tro” är något som är inristat i klubben. Vi tror och jobbar hårt och lämnar inte den linje som vi vill följa. I den första halvleken fick vi matchen dit vi ville och inte var försökte att få den. I den andra halvleken hade Barcelona ett större övertag och de har flera spelare som kan avgöra en match helt på egen hand. Angående din andra fråga är det otroligt att se spelarna göra sig redo. Denna typen av händelser gäller att man njuter av då det inte kommer tillbaka, de är väldigt unika. Det hela kommer sätta sig på minnet hos många spelare.

Simeone fick även frågan om laget han har nu är bättre än det som tog sig till Champions League-final för två år sen.

– Det laget kommer alltid vara bättre då de tagit sig till en final, något som vi inte gjort än. Vi måste fortsätta att bli bättre och med många unga i truppen jobbar vi hårt. Jag är väldigt nöjd med Lucas insatser, jag insisterade väldigt mycket för att han skulle stanna och jag är väldigt glad över att han stannade i laget då han gör oss starkare. Han började växa så fort han kom in i laget och vi alla vet att hårt arbete lönar sig. Att en kille som endast är 20 år, och i teorin fjärde mittback fick spela 180 minuter mot Barcelona är mycket viktigare än att vi tagit oss till semifinal. Som ni vet har jag inget annat i tankarna förutom Granada, det är något som är klart.

Att ta revansch på Real Madrid efter finalförlusten var heller inget som han tänkte på.

– Spelarna tänker endast på att de gått till semifinal och är glada över det, samtidigt som de vet att det viktigaste är Granada. Resten får ni leka med tankarna om.

”Vill inte möta Real Madrid i semifinal

Efter matchen gick dock även flera spelare från det spanska huvudstadslaget ut och sa att de inte ville möta Real Madrid.

– Vi vill inte möta Real Madrid i semifinalen. Det enda jag inte vill i en semifinal är att vi ställs mot Real Madrid, vi möter de allt för ofta säger vänsterbacken Filipe Luis till Esto Es Atleti efter matchen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply