Så ska Barcelona värva Philippe Coutinho

Hyllade Neymar – nu ska Barca locka Coutinho till Camp Nou

Barcelona har under hela säsongen uppgetts vara intresserade av att värva Liverpools superstjärna Philippe Coutinho. Nu skriver den Barcelona-baserade tidningen Sport att den katalanska storklubben inlett sitt försök att köpa loss stjärnan från Premier League-klubben.

Liverpools Philippe Coutinho är utan tvekan en av de största stjärnorna i hela den engelska ligan. Brassen anslöt sig till Merseyside-klubben 2013 efter att ha haft ett par lyckad säsonger i spanska Espanyol samt framför allt Serie A-klubben Inter.

Dock har inte tiden i Liverpool blivit precis som han tänkt sig. Klubben var nära att vinna sin första Premier League-titel under hans första säsong, men sedan dess har storklubben underpresterat rejält.

Ska locka över honom till Barcelona

Liverpool har underpresterat kraftigt och det gör honom till ett hett mål för storklubben Barcelona. Barca letar just nu en ersättare som ska ta över Andres Iniesta som troligtvis kommer lägga skorna på hyllan inom kort. Då är brassen tillsammans med PSG:s Marco Verratti de två hetaste namnen på Barcelonas önskelista.

Enligt tidningen Marca, som har sitt säte i just Barcelona, ska storklubben just nu ha inlett sin plan att värva den brasilianske superstjärnan, och det återstår egentligen bara detaljer.

Coutinho skulle mer än gärna spela för en klubb som Barcelona, där han kan vinna titlar och spela stora matcher. Dessutom är han god vän med Neymar och skulle få en högre lön i Barcelona än hans nuvarande lön i Liverpool, skriver Sport på sin hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply