bet365

PSG ska bygga om laget i sommar – dessa ska värvas in

Paris Saint-Germain åkte ut med klara siffror mot FC Barcelona i Champions League och redan nu har man börjat planera för sommarens transferfönster, vilka som ska ut och vilka som ska plockas in.

Det blev uttåg med totalt 5-1 mot Barcelona i kvartsfinalen och det var ett oerhört besviket PSG efter att CL-äventyret tog slut så tidigt. I ligan är man dock med i absoluta toppen och det kommer bli en svettig kamp med Lyon om förstaplatsen då lagen är på samma poäng, men PSG har en match mindre spelad. Trots den intensiva kampen om ligatiteln har PSG redan börjat planera inför nästa säsong genom att ha pekat ut vilka spelare som ska köpas in. På önskelistan finns flera storspelare, inklusive spelare som Sami Khedira och Petr Cech.

Financial Fair Play sätter käppar i hjulen

Med bankkonto fyllda till bredden är pengar det minsta problemet för PSG. Det finns dock något som sätter käppar i hjulen för PSG sommarvärvningar och det är UEFAs Financial Fair Play. Den finansiella regeln hindrar PSG från att spendera de 150 miljoner eurona man ville spendera i sommar. Istället tvingar FFP-regeln PSG att halvera den tänkta summan vilket innebär att man tillåts lägga cirka 80 miljoner euro på nya namn i sommar, om man vill undvika eventuella påföljder av UEFA. Det är den väl insatta Paris-tidningen Le Parisien som menar detta.

Önskelistan är fylld av storspelare

Det finns sex spelare som PSG främst har vänt blickarna mot, och det är storspelare efter storspelare. Listan, enligt Le Parisien, ser ut enligt följande:
– Petr Cech, Chelsea.
– Ricardo Van Rhijn, Ajax.
– Sami Khedira, Real Madrid.
– Yaya Touré, Manchester City.
– Memphis Depay, PSV Eindhoven
– Carlos Bacca, Sevilla.

Om man ska kunna plocka in ovan nämnda spelare är man dessutom tvungna att sälja några av deras nuvarande nyckelspelare. Spelare som har ryktats är Zlatan Ibrahimovic, Salvatore Sirigu, Adrien Rabiot, Ezequiel Lavezzi, Javier Pastore och Edinson Cavani.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply