Officiellt: Sandro Ramirez klar för Everton

Everton köper loss Malagas skyttekung Sandro Ramirez

Sandro Ramirez är fostrad i både Las Palmas och i FC Barcelona men det var i Malaga han fick sitt definitiva genombrott förra säsongen. Nu köps han loss av Everton och skriver på ett fyraårskontrakt med den satsande klubben.

Everton har länge varit ett strax bakom toppen-lag i Premier League och har haft svår att utmana om en topp 4 plats. Man prenumererar däremot på platserna 5-8 i Premier League trots spelare som Romelu Lukaku och Ross Barkley i laget. De senaste åren har man dock valt att rikta om fokus. Istället för att försöka utmana om de stora spelarna har man tagit fram en hel del egna talangfulla spelare ur deras egna akademi som är en av de absolut bästa i England. Spelare som Tom Davies, Mason Holgate och Ross Barkley kommer därifrån.

Mycket talar dock för att man tappar sin superstjärna Romelu Lukaku i sommar. Därför var det viktigt att man ersätter med en ny giftig striker. Det har man också gjort redan nu då den eftertraktade Sandro Ramirez skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

Även jagad av Atlético Madrid

Everton bekräftar på sin officiella hemsida att Sandro har skrivit på för fyra år med klubben. Man slog bland annat Atlético Madrid i kampen om 21-åringen. Därmed slutar Everton troligtvis jakten på Kelechi Iheanacho och Olivier Giroud. Klubben jagar dessutom Wayne Rooney som vi tidigare rapporterade idag.

Prislappen sägs ligga på mellan 250 och 300 miljoner kronor.

Sandro gjorde 14 mål i La Liga förra säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply