Officiellt: Rafinha förlänger med FC Barcelona

Barcelona förlänger med mittfältstalangen

De regerande La Liga-mästarna bekräftar på sin hemsida att Rafael Alcántara, ”Rafinha” kommer att skriva på ett nytt kontrakt med klubben.

Rafinha och Barcelona äver överens om ett nytt kontrakt, det skriver den spanska storklubben på sin hemsida. På hemsidan skriver man att det nya kontraktet sträcker sig till 30 juni 2010 och förlängningen kommer även betyda att spelarens klausul höjs till 75 miljoner euro.

Mittfältaren har spelat större delen av sin ungdomskarriär i Barcelona B där han utvecklades till den spelare här idag och blev även utlånad till Celta Vigo under säsongen 2013/2014 där han var en av de viktigaste pusselbitarna under Luis Enrique som även han flyttade till Barcelona inför säsongen 2014/2015.

Trots sin unga ålder har mittfältaren kommit in bra i Barcelonas A-lag och hjälpte klubben till sin andra trippel i klubbens historia. Under inledningen av säsongen fortsatte brasilianaren att visa upp en väldigt fin form och gjorde även ett av målen i UEFA Super Cup när man slog Sevilla efter 5-4 i Georgiens huvudstad Tbilisi.

Landslagsdebut och otäck skada

Efter att ha debuterat i det brasilianska A-landslaget fick mittfältaren även debutera i Champions League med Barcelona då man mötte Roma på Olympiastadion i Rom. Det var just i den matchen i mitten av september som Rafinha skadade sig efter en tackling av Nainggolan som skadade Barcelonaspelarens knä. Spelaren är fortfarande inte återhämtad men klubben har ändå valt att förlänga kontraktet med 22-åringen som med största sannolikhet kommer att bli en av lagets viktigaste spelare i många år fram över.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply