Officiellt: Paco Alcácer skriver på för FC Barcelona

Officiellt: Paco Alcácer skriver på för FC Barcelona

Affären är klar

FC Barcelona har gjort klart med Valencia om värvningen av Paco Alcácer på ett kontrakt som sträcker sig fem år och övergångssumman landar på ungefär 30 miljoner euro.

FC Barcelona har idag gjort officiellt på deras officiella hemsida att de har värvat Paco Alcácer från Valencia CF. Den unge spanjoren har skrivit på ett femårskontrakt med katalanerna och övergångssumman hamnade på 30 miljoner euro plus två miljoner i olika bonusar. Utköpsklausulen i Alcácers kontrakt har satts på 100 miljoner euro. Anfallaren har gått igenom sin medicinska undersökning utan problem och har nu skrivit under med Barcelona. Spelaren kommer att presenteras efter att han har återvänt från den internationella tjänsten, efter att han slutit upp med landslagstruppen under måndagen.

Luis Enrique har nu fått sin uppbackning till den kända uppställningen MSN, Messi, Suarez och Neymar, i form av en riktig målmaskin. Alcácer har spelat 146 matcher under två omgångar i Valencia och har även gjort en säsong på lån i Getafe. Efter att säsongen 2010/2011 gjort sin debut för Valencia spenderade han säsongen 2012/2013 i Madridklubben, där det blev 25 matcher och fyra gjorda mål. När han sedan återvände till Valencia gjorde han totalt 43 mål i alla tävlingar efter ytterligare två säsonger med sin lokala klubb.

Sin internationella debut stod han för den 4:e september 2014 då han representerade Spanien under Vicente del Bosque i en vänskapsmatch mot Frankrike. Hittills har det blivit 13 matcher för 23åringen i den röda tröjan, med sex mål i bagaget.

Alcácer är Enriques första anfallare värvad för sommaren, då tidigare värvningar inkluderar försvararna  Samuel Umtiti och Lucas Digne, mittfältarna André Gomes och Denis Suárez samt målvakten Jasper Cillessen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply