Officiellt: Neymar förlänger med Barcelona

Officiellt: Neymar förlänger med Barcelona

Efter mycket diskuterande

Nu är det äntligen officiellt och offentliggjort att Neymar Jr förlänger sitt kontrakt med den katalanska storklubben FC Barcelona och förbinder sig till toppklubben till 30 juni 2021.

Det är en affär som det har talats mycket länge om och som det har gått många rykten om, men nu har FC Barcelona idag offentliggjort på sin officiella hemsida att de kommer att teckna en förlängning med Neymar och därmed begravit alla dessa rykten som har hållit på ett längre tag. Neymars förlängning har dragit ut på tiden på grund av förhandlingar och rykten har spridits om huruvida han såg sig om efter en ny klubb istället för att stanna med katalanerna.

Det hade talats om att han bland annat var mycket nära de franska mästarna Paris Saint-Germain och Manchester City, men det rörde sig om affärer som aldrig materialiserades, även om PSG skall ha erbjudit monstersummor för anfallaren.

Neymar kom till Barcelona från den brasilianska klubben Santos inför säsongen 2013/2014 och sedan han anlände till klubben har han långsamt utvecklats till en av de bästa anfallarna i världen. Tillsammans med Lionel Messi och Luis Suarez skapar dem en av världens mest dödliga anfallstrios och de har lyckats med att göra 122 mål säsongen 2014/2015 och 131 förra säsongen mellan de tre anfallarna, rekordhöga siffror. Brasilianaren har spelat 149 matcher och gjort 90 mål för Barcelona sedan han kom till klubben 2013 och hittills under denna säsongen har han gjort totalt fem mål på åtta matcher i Luis Enriques lag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply