Officiellt: Lionel Messi förlänger med Barcelona

Officiellt: Lionel Messi förlänger med Barcelona

Stjärnan stannar till 2021

Lionel Messi har varit sin klubb FC Barcelona trogen i alla år, och trots att det på senare tid har ryktats om att han kan lämna klubben, med gamle tränaren Pep Guardiola i hälarna, har han nu skrivit på ett nytt kontrakt med den katalanska toppklubben.

Lionel Messis framtid har varit något ifrågasatt i FC Barcelona på sista tiden. Bland annat så fanns det många frågetecken kring att Messi inte hade skrivit under något nytt kontrakt, med sitt dåvarande som löpte ut om 12 månader. Därtill har Manchester City och Pep Guardiola visat ett starkt intresse för den argentinske stjärnanfallaren, och Guardiola ville väldigt gärna återförenas med sin gamle stjärna.

Men nu har Messi sett till att skriva under ett nytt kontrakt med de katalanska jättarna. Klubben meddelar på sin officiella Twitter att de har skrivit på ett fyraårskontrakt med Messi som sträcker sig till 2021. Det är ett treårskontrakt med möjlighet till ett extra år. Stannar Messi de fyra åren ut, innebär det att han är 34 år och att han har varit i klubben i 21 år.

Därtill har Barcelona höjt den nuvarande utköpsklausulen, som ryktas ligga på runt 300 miljoner euro. Detta för att kunna hålla andra klubbar på bekvämt avstånd från deras stjärnanfallare. De andra medlemmarna av den dödliga anfallstrion i Barcelona, Neymar och Suarez, har även de skrivit på nya kontrakt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply