Officiellt: Förre Barca-spelaren till Stoke

Nu är det klart att Ibrahim Afellay får till Stoke City efter en misslyckad sejour i Barcelona som avslutades denna sommar när hans kontrakt gick ut.

Ibrahim Afellay var under några år rankad som en av världens största talanger och 2011 lämnade holländaren PSV Eindhoven för spel i FC Barcelona. Där misslyckades yttern totalt där bland annat många skador ställde till det för honom. Den senaste säsongen spenderade 29-åringen på lån hos grekiska Olympiakos men när lånet och säsongen var över gick hans kontrakt med Barca ut och de valde att inte förlänga.

Har nu hittat ny klubb

Dock dröjde det inte alltför länge för Afellay att hitta en ny klubb och nu bär det av till Premier LeagueStoke har nämligen bekräftat på sin officiella hemsida att man gjort klart med holländaren.

Yttermittfältaren ansluter alltså gratis eftersom han var free agent och har skrivit på ett tvåårskontrakt med den engelska klubben. Stoke har nu tre stycken tidigare Barca-spelare i klubben. Sedan tidigare spelar Marc Muniesa och Bojan Krkic i klubben. Vad Afellay kan tillföra återsåtr att se, men om han är lika bra som i början av sin karriär kan det verkligen bli åka av.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply