Officiellt: Barcelona köper Nelson Semedo

Nelson Semedo lämnar Benfica för FC Barcelona

FC Barcelona är ute efter nyförvärv och man har redan gjort klart med Gerard Deulofeu från Everton. Nu plockar man in en offensiv högerback från Benfica och det är portugisen Nelson Semedo.

De senaste säsongerna har FC Barcelona fått kritik för att de inte lyckats på transfermarknaden. Många av deras köp de senaste åren har inte riktigt lyckats och många har också varit budgetalternativ, man har inte köpt några direkt världsstjärnor utan förlitat sig på talang. Men en lyckad affär har man redan gjort i sommar då Lionel Messi skrev på nytt kontrakt med klubben.

Man har varit på jakt efter en ytterback i sommar och ett namn som tidigt poppade upp var Cesar Azpilicueta från Chelsea. Men det ryktet har svalnat av och nu i princip helt försvunnit. Istället har man bekräftat köpet av Nelson Semedo från Benfica, en frejdig högerback med rejäl fart i benen.

Läkarundersöks under fredagen

Barcelona bekräftar på sin officiella hemsida att klubbarna är överens och allt som återstår är läkarundersökningen som kommer äga rum på fredagen. Man beskriver Semedo som en offensiv högerback med en superb fysik på sin hemsida.

23-åringen kommer skriva på ett långtidskontrakt med klubben och en övergångssumma sägs ligga på mellan 250 och 350 miljoner kronor.

Barcelona sägs även vara sugna på Marco Verratti.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply