Officiellt: Atletico värvar argentinsk talang

Diego Simeone

Lånas tillbaka till River Plate

Atletico Madrid fortsätter sin satsning mot att försöka rubba FC Barcelona och Real Madrids dominans i La Liga. Den spanska klubben har värvat in Matías Kranevitter från River Plate – men lånar ut honom direkt, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Diego Simeone har under sommaren byggt om rejält i sitt Atletico Madrid. Flera viktiga spelare har lämnat truppen, såsom Arda Turan och Mario Mandzukic som lämnat för FC Barcelona respektive Juventus. Samtidigt har många spelare hämtats in, och man har hittills under sommaren lagt 92 miljoner pund på nyförvärv. Pengar man har fått in spelare som Jackson Martinez, Stevan Savic och Filipe Luis för.

Värvar från Argentina

Nu har den spanska klubben bestämt sig för att spendera ytterligare ett par miljoner för att förstärka sitt lagbygge. Matías Kranevitter hämtas in från River Plate för en rapporterad summa på cirka fem miljoner pund, det bekräftar Atletico Madrid på sin hemsida. Argentinaren genomgick i torsdags sin obligatoriska läkarundersökning och har skrivit på för fem år i den spanska huvudstaden.

Lånas ut – för att spela VM för klubblag

Kranevitter har spelat fyra u20-landskamper för Argentina, och var nyligen en del av det River Plate som vann Copa Libertadores – Sydamerikas motsvarighet till Champions League. Det kan dock dröja ett tag innan Atletico-fansen får chansen att se sitt nyförvärv på Estadio Vicente Calderon. Den 22-årige defensive mittfältaren lånas tillbaka till River Plate fram till slutet av december, detta för att kunna spela VM för klubblag som går av stapeln den 10-20 december.

Andra talangen från Sydamerika

Kranevitter blir den andra sydamerikanska talangen Atletico Madrid värvat in under bara de senaste dagarna. I fredags förmiddag presenterade man den colombianska anfallaren Rafael Santos Borré, som av många ses som en av Colombias största talanger. Även han lånades – likt Kranevitter – tillbaka till sin gamla klubb, som i detta fall var Deportivo Calí.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply