Neymar spelar enbart ett mästerskap i sommar

Neymar spelar enbart ett mästerskap i sommar

Barcelona bekräftar

Neymar kommer endast att spela ett mästerskap i sommar och det kommer bli OS för Brasiliens del, men han kommer inte att spela Copa America bekräftar nu Barcelona.

Barcelona har nu gjort klart att Neymar inte kommer att spela Copa America till sommaren och kommer enbart att spela för Brasilien i OS skriver The Mirror. Barcelona har sedan tidigare gjort upp en överenskommelse med det brasilianska fotbollsförbundet om att anfallaren bara ska spela i en turnering under sommaren. Traditionellt sett är Copa America behandlad som en väldigt viktig turnering bland brasilianare, men den här sommarens turnering är annorlunda. Copa America Centenario spelas för att fira att turneringen fyller 100 år och även nordamerikanska nationer får vara med.

– Barcelona uttrycker sin tacksamhet till Brasiliens fotbollsförbund och dess president Marco Polo del Nero för att ha accepterat klubbens förslag att endast låta Neymar Jr delta i OS i Rio de Janeiro i sommar. Mästerskapet kommer att hållas mellan 3 och 21 augusti. Han kommer inte att spela i Copa America i USA i juni, skriver Barcelona på sin hemsida via Viasatsport.

Neymar verkar dock inte vara riktigt enig med sin klubb, då han anser sig kunna spela båda turneringarna, men har fått vika sig för klubbens önskan.

– Jag är 24 år, jag måste passa på. Om några år kommer jag inte längre ha möjligheten att göra allt det här. Jag anser att jag är kapabel att spela i båda mästerskapen, sade den brasilianske anfallaren till Globo förra månaden via Viasatsport.

Bara ett år sedan den förra turneringen, så har det länge funnits en osäkerhet om huruvida Neymar skulle komma att välja Copa eller chansen att vinna OS guld på hemmaplan. Inte bara det faktum att de olympiska spelen är i Rio de Janeiro, med final på Maracana, men det kvarstår som den enda stora ära som brasilianarna aldrig har vunnit.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply