Messi mot nytt kontrakt?

Kan stanna i Barca till 2021

Spansk media uppger att Lionel Messi är på väg att förhandla till sig ett nytt kontrakt med FC Barcelona. Troligtvis kommer förhandlingarna att påbörjas efter argentinarens sommarsemester.

Lionel Messi har haft en turbulent sommar. Inte nog med att hans Argentina förlorade landets tredje raka mästerskapsfinal i rad, då Chile straffvann Copa América, men han har även blivit fälld för skattebrott.

Domen slutade i ett villkorligt fängelsestraff och nu kan argentinaren istället börja fokusera på den kommande säsongen. Men först verkar det ändå komma att handla om anfallarens kontrakt. För enligt Barcelona-baserade Sport kommer Lionel Messi att börja förhandla om ett nytt kontrakt inom en snar framtid.

– Vi kommer att ta upp förhandlingarna med klubben (FC Barcelona) så fort Lionels semester är över, säger spelarens agent och tillika pappa, Jorge Messi.

Kan stanna till 2021

Enligt samma tidning kommer Messi av allt att döma förlänga sitt kontrakt till 2021 med den katalanska storklubben. Huruvida argentinaren kommer få en lönehöjning har det än så länge inte talats om. Men Messi är redan världens bäst betalde fotbollsspelare med sin årslön på cirka 600 miljoner svenska kronor.

Förutom Lionel Messi ska även Barcelona vara intresserade av att förlänga med sina två stjärnor Luis Suárez och Ivan Rakitic. Den förstnämnde har ryktats iväg från klubben men uruguayanen, som vann La Ligas skytteliga den förra säsongen, väntas ändå stanna i Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply