Messi bekräftar: Därför skriver han inte livstidskontrakt med Barcelona

Messi bekräftar: Därför skriver han inte livstidskontrakt med Barcelona

Messi nobbade fina gesten från Barca

Argentinaren vars kontrakt med FC Barcelona går ut efter säsongen säger att han inte vill ha ett livstidskontrakt med klubben.

Lionel Messi har spelat hela sin professionella karriär i FC Barcelona. Tidigare har argentinaren avslöjat att han tänkt på att lämna klubben men att det aldrig riktigt var nära. Nu avslöjar Messi även att han inte vill ha ett livstidskontrakt med Barca. Något han ska ha blivit erbjuden.

– Då var det prat om ett livstidskontrakt, samma som med (Andrés) Iniesta. Det jag har sagt är att jag inte vill ha ett kontrakt som binder mig, säger Messi till Radio Metro och fortsätter:

– Jag vill inte vara här om jag inte är lycklig. Jag vill tävla, prestera och fortsätta att tävla för att uppnå mål, inte bara vara här för kontraktets skull. Därför gillar jag inte idén. Men här skulle jag kunna tänka mig att stanna i hela mitt liv.

Messis nuvarande kontrakt med Barcelona går ut efter säsongen. Det innebär att han kan lämna gratis för spel på annat håll. För drygt en vecka sen kom dock rapporter från Spanien att superstjärnan ligger i förhandlingar om att förlänga sitt kontrakt med Barca.

Återkomst till Argentina

Tidigare har det även pratats om att Lionel Messi kan återvända till Argentina. Superstjärnan har aldrig spelat i högstaligan i sitt hemland och efter karriären i Barcelona kan det vara ett alternativ. Messi själv har öppnat för spel i Argentina med Newells Old Boys.

SE ÄVEN: Bekräftar: Leo Messi kan lämna Barcelona gratis i sommar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply