Manchester Citys plan – värva Barca-stjärnan

Manchester Citys plan - värva Barca-stjärnan

Manchester City betalar mycket för Umtiti

En av de hetaste spelarna på transfermarknaden just nu är Barcelona-stjärnan och tillika försvararen Samuel Umtiti. Enligt franska L’Equipe så ska Manchester City vara beredda på att betala över 600 miljoner kronor för försvararens namnteckning.

Barcelona har gått från att vara en klubb med rejäla defensiva problem, till en klubb som nu släpper in minst mål bland de toppeuropeiska lagen. Förklaringarna kan förstås vara många. Bland annat så kan man nämna de n nye tränaren Valverde.

Men även nyförvärvet från ifjol, Samuel Umtiti, är en betydande faktor till varför Barcas försvar spikat igen rejält det senaste.

Kan gå till City

LÄS: Barcelonas löner

Tillsammans med Gerard Pique så har den förre Lyon-spelaren minst sagt gjort det bra som mittback. Centralförsvararen har praktiskt taget spelat varje match för katalanerna den här säsongen, vilket gjort om till ett hett mål för andra klubbar.

Bland annat ska Manchester City vara ute efter att jaga in den Kamerun-födde fransmannen. Man ska dessutom tänka sig att betala en riktigt saftig övergångssumma. Den franska tidningen L’Equpie skriver att Pep Guardiola och City kan tänka sig att betala 60 miljoner euro, alltså lite över 600 miljoner kr.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply