Manchester City siktar in sig på Sergio Busquets

Manchester City siktar in sig på Sergio Busquets

Sergio Busquets på Pep Guardiolas önskelista

Manchester City sägs inte vara klara på sommarens transferfönster. Enligt uppgifter i spansk radio ska Eastlandsklubben nu vara på jakt efter Sergio Busquets.

Under sommaren har vi sett många transfers och Manchester City har stått för flertalet av de. Man har bland annat värvat Ederson från Benfica, Bernardo Silva från Monaco och Danilo från Real Madrid. Trots flertalet värvningar sägs Pep Guardiola inte vara nöjd. Den före detta Barcelona och Bayern München-tränaren ska nu vara på jakt efter en mittfältare och enligt spansk radio riktar Pep blickarna mot Camp Nou.

Det är Onda Cero som kommer med uppgifter om att Sergio Busquets står på Citys önskelista och att man kommer höra sig för om spelarens situation. Tidigare har man sålt Fernando till Galatasaray och nu vill man få in en ersättare där Busquets ska vara Guardiolas förstaval. Det kommer dock inte bli billigt att köpa loss spelaren. Barcelona har precis sålt Neymar för 222 miljoner euro och Busquets klausul ligger på 200 miljoner euro, ett pris spelarens nuvarande klubb inte är intresserade av att sänka.

Manchester City siktar in sig på Sergio Busquets

Sätter duo på transferlistan

Manchester City har gjort ett spektakulärt transferfönster hittills. Man har värvat ytterbackar för över 1,5 miljard i Kyle Walker, Danilo och Benjamin Mendy. Man har dessutom värva för ytterligare drygt en miljard i Eduardo, Douglas Luiz och Bernardo Silva. Truppen är fullproppad just nu och det krävs inget geni för att förstå att några måste säljas.

Det finns många spelare som har suttit i frysboxen eller lånats ut som Pep Guardiola nu vill offra. Det handlar om två dyra köp och en talang som man aldrig riktigt gav en hundraprocentig chans: Samir Nasri, Eliaquim Mangala och Kelechi Iheanacho.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply