Manchester City och Barcelona i kamp om Julian Weigl

Manchester City och Barcelona i kamp om Julian Weigl

Julian Weigl jagas av giganterna

Enligt brittisk media finns Borussia Dortmunds Julian Weigl på både Barcelonas och Manchester Citys önskelista i vinter och ett budkrig sägs sätta igång inom kort.

Borussia Dortmund har trots flera tappade spelare och en ny tränare fortsatt att åka på. Man är vidare till åttondelsfinal i Champions League efter 2-2 mot Real Madrid vilket innebar att man vann gruppen och man har fått in flera nya spelare som anpassat sig bra till lagets spel. En av de mest eftertraktade är Julian Weigl som anslöt till klubben säsongen 2015/2016. Den 21-årige spelaren som tidigare tillhört 1860 Munchen är jagad av Inter och AC Milan men nu har två nya klubbar lagt sig in i jakten på att värva mittfältaren.

Enligt brittiska Sky Sports ska både FC Barcelona och Manchester City lagt sig in i jakten på att värva spelaren som uppskattas komma att kosta drygt 25 miljoner euro. Weigls kontrakt med den tyska storklubben sträcker sig till och med sommaren 2019.

Dortmund intresserade av Alexander Isak

Borussia Dortmund är kända som en klubb som tar in unga talanger och ger dem en chans, oftast med otroliga resultat. Den tyska klubben drivs av unga förmågor och med en fanskara på över 80.000 personer som kommer till den grandiosa Signal Iduna Park varje hemmamatch så är de en av Tysklands största klubbar. Allt som oftast spelar de ute i Europa sedan några säsonger. Det är alltså en väldigt bra klubb för unga talanger och de är den senaste klubben att kopplas ihop med ett intresse för svenske Alexander Isak.

Enligt uppgifter till den tyska tidningen Kicker så skall den svartgula klubben vara väldigt intresserade av den 17-årige AIK:aren som har gjort en otrolig debutsäsong i Allsvenskan. Den unge talangen har utan rädsla klivit fram och annonserat sig själv på den stora scenen, vilket såklart har väckt intresse från många storklubbar, bland annat Dortmund. De sägs ha ställt in siktet på Isak, som sitter inne på ett konrakt till slutet av december 2018 och som har blivit dubbad till ’den nye Zlatan’ av media. Bland annat Bayern München och Liverpool rapporterar stort intresse.

Den tyska tidningen skriver vidare att även de italienska mästarna Juventus skall vara intresserade.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply