Lustig: ”Neymar är den störste filmaren”

Lustig: "Neymar är den störste filmaren"

Landslagsbacken slår till mot världstjärnan

Snacket om fotbollens filmningar kulminerade efter Barcelona-Paris Saint-Germain-matchen och Celtics Mikael Lustig har sin åsikt klar, då han menar på att Neymar är den värste när det kommer till filmningar, något som den svenske försvararen bör veta då han har ställts mot honom ett par gånger.

Det har varit svårt att missa den kontroversiella och omtalade matchen mellan FC Barcelona och Paris Saint-Germain, där PSG förlorade efter att ha haft fyra måls försprång på Barcelona, efter att den spanska klubben gjorde hela sex mål, varav två av dessa var på straffar. Det talades mycket om dessa situationer, samt det faktum att PSG inte tilldömdes en straff, och ännu en gång har domare såväl som Barcelona-spelare hamnat under luppen. Många svenska fotbollsprofiler, som den före detta förbundskaptenen Lars Lagerbäck framförallt, men även den nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson, har gett sin åsikt.

– Det är sanslöst att allt ska avgöras med en filmning. Jag känner en sådan sorg för fotbollen, sade Lagerbäck via Expressen efter den matchen.

Även landslagsspelarna har inte undgått att missa detta ståhej, och en som har mött Barcelona några gånger är Celtics Mikael Lustig. Högerbacken mötte Barcelona två gånger i höstas, i gruppspelet av Champions League, och den svenske försvararen hade en del med Neymar att göra. Efter en presskonferens med landslaget inför Sverige-Vitryssland-matchen får Lustig frågan om vem som är den värste filmaren, och han behöver inte tänka särskilt länge.

– Neymar. Han faller alltid väldigt lätt, du kan knappt ta i honom säger Lustig via Expressen.

Red Bull Leipzigs svenske stjärna Emil Forsberg svarade annorlunda på den frågan och valde att kasta en landslagskollega under bussen.

– Pontus Jansson är den största filmaren, säger Forsberg.

Sverige kommer att möta Vitryssland på lördag, i en spännande VM-kvalmatch. De båda länderna möter varandra för första gången i detta VM-kval och Vitryssland har producerat en del bra resultat, även om oddsen ligger i Sveriges favör.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply