Lucka 16: Lionel Messi

Under året 2012 har fotbollsälskare världen över fått se en spelare utöver det normala. Vi har fått se Lionel Messi, spelaren som inte tycks sluta göra mål. Messi har hitintills stått för lite smått otroliga 88 mål för FC Barcelona. Han har slagit rekordet som sades vara omöjligt att slå, Gerd Mullers målrekord från 40 år tillbaka i tiden då han lyckades göra 85 mål. Messi har som sagt gjort 88 mål hitintills. Och har fortfarande två matcher på sig att ”utöka” sitt rekord. Den första av de två sista matcherna spelas redan ikväll i en seriefinal mellan Atletico Madrid och FC Barcelona. Och jag personligen tror att det kommer att bli fler mål redan ikväll.

Jag är en av många dock som undrat hur Messi blivit en av världsfotbollens absolut bästa någonsin. En av de bakomliggande orsakerna tror jag kan vara att Messi aldrig har bytat klubb(på professionell nivå). Messi flyttade från Argentina vid 13 års ålder och har sedan dess tillhört FC Barcelona. Detta med kärlek till klubben, det var FC Barcelona som hjälpte Messi med medicin(Lionel Messi lider av av en hormonsjukdom, som gjorde att han saknade mycket såkallat tillväxthormon och behövde därav få medicin för att fortsätta växa. Vid 13 års ålder var Messi endast 137 cm lång) och dylikt när hans familj hade flyttat till Barcelona. Men redan när Messi kom till Barcelona år 2000 besatt han fina kvalitéer

 

 

 

 Men där finns också andra aspekter som kan ha spelat in under året som gjort att Messi varit lycklig och trivts även utan för fotbollsplanen. Han har bland annat gift sig med sin fru.

 

 

 

Och de har även tillsammans fått en son, Thiago Messi som föddes den 2:a November i år.

Jag tror att dessa kombinationer tillsammans har slagit ut i att Messi haft sitt hitintills bästa år på ett personligt plan. För även om Barcelona misslyckades med målet att försvara båda La Liga titeln och Champions League titeln, så har detta varit tveklöst Messis bästa år. Med vunnen skytteliga för säsongen 2011/2012 och vinst i Copa Del Ray för laget så har de nu satsat hårdare under ledning av Tito Villanova och leder i dagsläget La Liga på 43 poäng före Atletico Madrid på 36 poäng, och laget är även vidare i Champions League.

 

Sammanfattningsvis vill jag bara säga, passa på att njuta av den Lionel Messi vi får se på planen denna säsong, och förmodligen även de kommande åren. För jag tror att det kommer ta flera år innan vi ser en spelare av Messis kaliber igen på en fotbollsplan. I mina ögon den tveklöst bästa spelaren på länge, och att det ens finns en diskussion om vem som bör få ta emot det prestigefyllda priset Ballon D’or är konstigt. Messi har under 2012 verkligen bekräftat att han är världens bästa spelare.

 

 

 

 

 Adam Kylberg

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply