Liverpool har lagt bud på Thomas Vermaelen

bet365
Liverpool har lagt bud på Thomas Vermaelen

Mersysidelaget vill förstärka försvaret

Den före detta Arsenal-försvararen Thomas Vermaelen spelar för nuvarande i FC Barcelona, där skador har sinkat den knappa speltiden och nu kan det komma att bli en återkomst till Premier League istället då Liverpool sägs ha lagt ett bud på den belgiske försvararen.

Thomas Vermaelen gick till FC Barcelona säsongen 2014/2015 för en summa av 19 miljoner euro. Som centerback var han ett populärt val i Arsene Wengers startelva innan Per Mertesacker och Laurent Koscielny bildade ett obrytbart mittbackslås och Vermaelen fick se sig själv bortprioriterad. Flytten till Barcelona blev dock inte riktigt som tänkt. Efter en säsong fylld av skador har det enbart blivit 10 stycken 90 minuters matcher för den 30årige centerbacken.

Nu rapporterar den spanska sidan Sport att det skall ha kommit ett officiellt bud på Vermaelen från Premier League-klubben Liverpool. Men det sägs att klubben skall vara ovilliga att betala mer än 10 miljoner euro för den belgiske försvararen, något som Barcelona inte ska vilja acceptera. Den spanska klubbens strategi skall vara att vänta och låta klubbar som West Ham, som även de ryktas vara intresserade, också ge sig in i budgivningen i hopp om att trissa upp priset.

Även Vermaelen själv sägs vara väldigt benägen om att få återvända till Premier League och är ute efter a-lagsspel, med tanke på att det börjar dra sig mot hans senare år i karriären. Liverpool, som sägs vara på jakt efter en centerback till sommaren, skall alltså ha gjort sitt intresse för den belgiske försvararen officiellt och har lagt ett officiellt bud på den före detta Arsenalspelaren. Liverpool är även fortfarande med i Europa League och spelar det första semifinalmötet mot Villareal ikväll. Skulle de komma att vinna hela turneringen får de en direktplats till Champions League, trots att de i ligan ligger på en sjunde plats.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365