LISTA: Åtta saker som hänt sen Leicester senast spelade i Europa

LISTA: Åtta saker som hänt sen Leicester senast spelade i Europa

Åtta saker som ändrats sen Leicester City Senast spelade i Europa

Man må inte ha någon av Europas bästa fotbollsspelare eller någon av de fotbollsspelare som tjänar mest i världen, men Leicester Citys insatser i Premier League 2015/2016 har varit otroliga. Med spelare som Jamie Vardy och Riyad Mahrez har man överraskat hela fotbollsvärlden och tränaren Claudio Ranieri har gjort ett jobb som inte fanns på kartan när säsongen startade. Med flertalet omgångar kvar stod det klart att The Foxes kommer att spela i Champions League nästa säsong och mäta sig med de bästa lagen i Europa. Något som ska bli intressant att se är om man är en ’One hit Wonder’ eller om man är här för att stanna.

Det har gått 15 år sen Leicester City spelade i Europa senast, säsongen 200/2001 deltog man i Uefacupen efter att ha vunnit ligacupen (dåvarande Worthington Cup). Otroligt mycket har hänt sen dess och nu har vi på Silly Season Sverige gjort en lista med åtta saker som hänt Leicester City senast deltog i en europeisk klubblagsturnering. 2008 tillade man ner i League One och efter en säsong i divisionen lyckades man vinna ligan. Sju år senare kommer man spela i Champions League, något som är fantastiskt.

Åtta saker som hänt sen Leicester senast spelade i Europa

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flera listor som lästs av flera tiotusentals läsare, listor som uppskattats av våra läsare. De handlar om allt inom fotbollen och vi rekommenderar att ni tar en titt på de efter att vi gått igenom åtta saker som hänt sen Leicester senast spelade i Europa. Nedan finner ni ett axplock av de bästa listorna.

 

8. Man har byggt en ny arena

LIST: Åtta saker som hänt sen Leicester senast spelade i Europa

Filbert Street var Leicester Citys hemmaplan under 111 år. Den sista matchen på arenan spelades i maj 2002. Några månader senare inledde man äventyret på Walkers Stadium som 2011 blev King Power Stadium.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply