Lämnar Messi Barcelona?

Lämnar Messi Barcelona?

I somras förlorade FC Barcelona mot Bayern München med hela 8-2 i Champions League-slutspelet. Det var ett smärtsamt nederlag för en klubb med så hög svansföring och som bär på så mycket stolt historia som Barcelona. Kort därefter började rykten om att Messi skulle lämna Barcelona ta fart på allvar, med uttalanden från Messi själv och andra säkra källor. Messi blev dock kvar i Barcelona, åtminstone ytterligare en säsong. Men det krävs sannolikt att Barcelona har en fin säsong bakom sig i både La Liga och Champions League för att Messi ska stanna i klubben. Ytterligare en pinsam kollaps innebär troligtvis slutet för Messi i Barcelona.

Oro i FC Barcelona

I början av Messis karriär var Barcelona en ostoppbar segermaskin, kanske det bästa klubblaget genom alla tider. I takt med att Barcelona började tappa en del bärande spelare har klubbens resultat blivit alltmer ojämna, och är idag en djupt dysfunktionell klubb som spelar långt under sin förmåga. En klubb i harmoni har ofta en hög lägstanivå, och spelar till sig bra resultat även när de spelar dåligt. Barcelona har de senaste åren haft en chockerande låg lägsta nivå, och oförklarligt kraschat ur Champions League flera gånger med buller och bång.

Kommer Messi att byta klubb?

Messi valde att stanna i Barcelona, åtminstone en säsong till. Men i samband med att Barcelona fortsätter att prestera under förväntan har intensiva flyttrykten fortsatt att florera.

Om Messi byter klubb är den mest troliga klubbadressen Manchester City av flera orsaker: Messi skulle återförenas med tränaren Pep Guardiola, som känner Messi bättre än någon annan, samt spelar en fotboll som passar Messi. Manchester City har dessutom råd att betala det som krävs för att locka Messi till de brittiska öarna. Bettingsidor spekulerar i vad som kommer att ske, och erbjuder odds på vilken klubb Messi kommer att tillhöra efter sommaren. Det finns många bettingsidor som erbjuder spel på Messis öde, och bäst odds och betting bonusar är lättillgängligt på flera håll. Unibet erbjuder idag 9x insatsen för en övergång till City. Betfair blev nyligen väldigt optimistiska, och halverade oddset för en övergång till City. Det blir onekligen spännande att följa denna såpopera under 2021.

Lionel Messi är i sina bästa stunder helt ostoppbar. Han är bäst i världen på i princip alla offensiva färdigheter, utom möjligen på huvudet. Han har ett fotbolls-IQ på en helt egen nivå, och ser passningar och möjligheter som ingen annan har förmåga att upptäcka.

Trots alla enastående kvalitéer som fotbollsspelare finns en utmaning med att ha Messi i laget. Det har visat sig inte vara helt lätt att hitta medspelare som klarar av att spela på samma frekvens, och som hänger med i Messis tankebanor på planen. Han saknade onekligen Xavi och Iniesta när dessa avslutade karriären, även om Messi sedan fortsatte att leverera i yppersta toppklass. Går Messi till Manchester City får han återigen sällskap av en mittfältskreatör i världsklass genom Kevin De Bruyne. Dessa två har goda förutsättningar att utveckla någon form av telepatisk förmåga, likt vad Messi hade med Iniesta och Xavi.

Skulle Messi lyckas i Premier League?

Det finns elaka tungor som påstår att Messi inte skulle lyckas i England, utan att på djupet förklara varför. Tittar man på statistiken så har Messi sannerligen inte haft problem med engelskt motstånd i Champions League. Han är faktiskt den spelare som har gjort flest mål på engelska topplag av alla spelare, utan att ens spela i Premier League.

Det spekuleras också i att Messi vill återförenas med Neymar, och skulle då innebära en flytt till PSG. Dessa två bjöd stundom på drömfotboll i Barcelona, och det skulle vara kul att se dem tillsammans igen. Men de flesta ser nog helst att Messi går till en större liga med mer konkurrens, där  ligatiteln inte är bestämd på förhand.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply